מחפשים מתכון?
חיפוש לפי קטגוריה
אביב הגיע... מתכונים לארוחת ערב קלילה!
איך יעזרו לכם המתכונים שלי ?
מדוע בחרתי במתכונים דווקא לארוחת ערב? מכיוון שזו הארוחה שכולנו אוכלי יחד, כל המשפחה. לכן בחרתי במתכונים לארוחת ערב הכי קצרים והכי מהירים, כי אין זמן לשבת ולחכות: כולם רעבים.
המתכונים הם הכי קלים שכל אחד יכול להצליח להכין. לא משנה מה היא רמת היידע שלכם בבישול, לא משנה מה הוא הרקע שלכם במטבח. רק לא צריך לפחד והכל יצליח!
רוצים להצליח מתכון חדש? קבלו מספר טיפים.
- תקראו את המתכון בשלמותו ותתבוננו בתמונה. אם משהו לא מסתדר לכם בין התהלך לתוצאה- תקראו שוב.
- תכינו מראש את כל חומרי הגלם. בשפה מקצועים זה נקרא "MISE EN PLACE" – העמדה. העמדה עוזרת לטבחים במטבח לחסוך זמן ולהישאר בריכוז. כאשר כל חומרי הגלם מול העיניים לא שוכחים שום דבר.
- זמני הבישול המויינים במתכון הם בדרך כלל נכונים, אבל הם תלויים גם בציוד שלכם בבית. אם הגז או התנור שלכם חלשים או חזקים מדי, קחו זאת בחשבון. בכל מקרה, תמיד צריך להיות עם יד על הדופק – בישול זה לא מדע מדוייק, לפחות, לרוב…
- תכננו את התפריט שלכם. דברים שאפשר להכין מראש, תכינו מראש. זה יחסוך לכם זמן יקר.
איך לבשל ארוחת ערב בריאה?
קיימות שיטות בישול בריאות שמכבדות את חומר הגלם ולא משנות אותו ברמה כימית. קיימים גם חומרי גלם איכותיים שלא מכילים חומרים כימיים כגון: מייצבים, משמרים, משפרי טעם וריח, צבעי מאכל וכו'.
יחד עם זאת, חייבים להבין שנושא הבריאות באוכל הוא נושא מאוד אינדיבידואלי. מלבד לספק לנו חומרים בסיסיים להפקת אנרגיה ולבניית הגוף, לכל אדם – דרישות משלו, תלויות בגילו, מצבו הבריאותי והרגלי חיים. במילים אחרות, מה שבריא לספורטאי בן 18 שרץ/שוחה/קופץ בין 6 ל 8 שעות ביום לא בריא לתינוק בין 8 חודשים או לאישה בגיל המעבר. על מנת להבין מה בריא בשבלנו, אנלנו קודם כל צריכים להקשיב לגוף שלנו ולהבין מה הם הצרכים שלו.
לחם מלא זה בריא? כמובן שברוב המקרים התשובה היא "כן", אך כבר פגשתי אנשים עם בעיה בריאותית מסויימת שלחם מלא מזיק להם הרבה יותר מלחב. לאכול מוצרי חלב זה בריא? הרי, יש בהם סידן! אך ברור לנו שאדם עם אלרגיה ללקטוז חייב למצוא מקור סידן אחר.
סוכרים זה רעל? יש ויש. הגוף לנו זקוק לאנרגיה והסוכרים המורכבים המנצאים בחומרי גלם מלאים הם הפתרון.
האם בכלל קיים מתכון מושלם לארוחת ערב?
נתחיל מזה, שספרי בישול היו מלווים את בני האדם מאז ומתמיד: עוד ביוון העתיקה, במאה ה-IV לפני הספירה, ארכסטרט חיבר יותר מאלף שירים על אמנות קולינרית. ספרו של אפיקיוס הרומי הגיע עד אלינו בשלמותו מהמאה ה-I, כלומר מלפני 2000 שנה בדיוק. בכל התקופות ובכל העמים הידע הקולינרי נאסף והועבר בין דור לדור. אחד הדברים המרתקים הוא לגלות את הטעמים של פעם, כמו שסבאים של הסבאים שלנו יכלו לטעום.
זה, בעצם, מהות המתכון בשבילי: לשמר טעמים מעבר ליכולתנו לשמר את המזון עצמו.
בתקופה אחרונה, נהיה פופלארי מאוד להצמיד מילה "בריא" כמעט לכל דבר. חטיף – בריא, שמן – בריא, עוגיות – בריאות, עוגת שוקולד – כמעט בריאה… ברור הוא שזו הדרך שלנו למתן את רגשות האשם ולזלול ללא גבול: הרי זה בריא וזה יעשה גם אותנו בריאים, כמובן. בפועל, מאכל "בריא" גורם לפעולה הפוכה – אנחנו מפסיקים לחשוב וצורכים מעבר למה שהגוף שלנו צריך באמת.
ארוחת ערב מבחינתי זה הזמן המושלם להשלים את החוסרים שנוצרו במהלך היום: לא אכלנו מספיק ירקות המהלך היום? נשלים בארוחת ערב. דילגנו על שומנים? נכין דג טוב שמכיל מלא אומנה-3. העיקר, שהארוחה צריכה להיות קלה וזה הסוד של לילה שקט.
איך נדע מה הוא מתכון הוא מתאים לארוחת ערב?
- ארוחת ערב בריאה מבוססת על שיטות בישול רכות וידידותיות לחומרי גלם: בישול קצר, אידוי, צלייה בחום נמוך וכוד' גם נא זה בסדר, העיקר, לא טיגון…
- לארוחת ערב בריאה כמעט ולא תמצעו מרכיבים מתעשייה (רטבים מוכנים, סוכרים, חומרי טעם מלאכותיים, צבעי מאכל וכו')
- לארוחת ערב בריאה, לא נעשה שימוש מוגזם במלח או בתבלינים על מנת לא ליצור עומס על הכליות והכבד ולהדגיש את הטעם הטבעי של המרכיבים ולא להסוות אותם.
- לארוחת ערב בריאה נשתמש בחומרי גלם איכותיים ( דגים טריים או ירקות ולא קפואים, שמן איכותי לא מזוכך, סוכרים איכותיים (פירות, דבש דמררה או סוכר דקלים)…
- לארוחת ערב בריאה לא נכין כמויות של אוכל, אלא נכין בדיוק מה שצריך לפי כמות הסועדים. תזכרו שזמן תגובה של הקיבה שלנו ארוך יותר וכדי להפסיק לאכול לפני שקיבלנו תחושה שאנחנו מלאים.
עכשיו שאתם יודעים להבדיל בין מתכון בריא לסתם מילה "בריא" בכותרת - תתחילו לבשל! (ציטוט - "מאסטר שף")
רוצים לשמור על הקשר ולהיות מעודכנים? בואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.