הידעתם ש... פלפל הוא, בעצם, פרי ולא ירק
פלפל בצבעים שונים גודל … על צמח אחד? מדובר בקטיף בשלבי בשלות שונים. פלפלים ירוקים נקטפים טרם בשלותם. אם נשאיר אותם על הצמח, הם יהפכו לצהובים, ואז לכתומים ואדומים! גם פלפל חריף קטן, גם גמבה מתוקה גדלים על … אותו הצמח! לא יאומן? אך אמיתי!
קשה לדמיין מנה יותר עדינה ומפנקת. לפלפל אין את החמיצות של העגבנייה ולכן מרק עשוי מפלפלים מאוד עדין בטעמו וקטיפתי.
זמן הכנה 40 דקות | רמת קושי בינוני | כשר חלבי
אופן ההכנת המתכון:
מכינים את הניוקי
מערבבים את כל המרכיבים יחד עם חצי מכמות הקמח, מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה.
על גבי משטח מקומח, יוצרים "נקניקיות", אותן נחתוך לניוקי בגודל של 1 ס"מ, ניתן לגלגל אותם על גבו המזלג לקבלת הפסים המוכרים, אך ממש לא חובה! בשלב זה ניתן להקפיא את הניוקי לשימוש במועד מאוחר יותר.
נבשל את הניוקי במים רותחים עם מלח במשך כ-2 דקות. עד שהם צפים על פני המים. נסנן בעזרת כף מחוררת. מעבירים לכפי עם כף חמאה או שמן זית על מנת למנוע שידבקו.
מכינים את הרוטב
בתנור, במצב גריל, צולים את הפלפלים עד שישחירו מכל הצדדים. מוציאים מהתנור ושמים בשקית ניילון או בקערה מכוסה בניילון נצמד.
בזמן שהפלפלים מצטננים, מקפיצים במחבת בחמאה את הבצל הקצוץ עם השום עד להזהבה קלה. שמים בצד.
ברגע שהפלפלים הצטננו, ניתן לקלף אותם מהקליפה ולהסיר את הגרעינים.
מרסקים בבלנדר את הפלפלים הצלויים והקלופים עם חצי כמות הצנוברים, מוסיפים את המסקרפונה. מתבלים לפי הטעם. במידה הצורך, מוסיפים קצת מי הבישול של הניוקי. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים שמן פטרוזיליה (ניתן להכין מראש)
חולטים צרור פטרוזיליה במים רותחים במשך 3 דקות. מיד מעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים וסוחטים היטב.
מעבירים לבלנדר, מוסיפים 1 כוס שמן וטוחנים כ־5 דקות. מסננים במסננת דקה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה, יוצקים קרם פלפלים, מניחים מעל 2-3 כפות גדושות של ניוקי. מניחים 2-3 פלחי פרמזן מעל, פזרים את הצנוברים הנותרים מסביב הניוקי ומזלפים מעט שמן פטרוזיליה. בתיאבון!
מרכיבים עבור 4 מנות:
לניוקי:
500 גרם תפוח אדמה (עדיף ישן כי הוא מכיל פחות מים), מבושל במים, מקולף ומרוסק
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 חלמון
150 גרם קמח
מלח פלפל לפי הטעם
לקרם פלפלים:
חופן צנוברים
6 פלפלים כתומים גדולים
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 שן שום, מועכת
2 כפות חמאה
100 גרם מסקרפונה
מלח פלפל לפי הטעם
לשמן פטרוזיליה:
כוס שמן זית עדין או שמן קנולה לא מזוכך
צרור פטרוזיליה
להגשה:
פרמזן
צילום: איל גרניט
עוד מתכון? אולי אלו יוכלו להעניים אותך…
שלום פאולין.
ניסיתי להכין אמש את המתכון.
רציתי רק לספר לך שכל המשפחה התמוגגו ממנו
ונהנתי להעביר את הלינק של המתכון לכל מי שנכח באירוע.
תודה לך,
מחכה לעוד!
שלך אושי
אושי היקרה,
זה תמיד מרגש לקבל תגודות ועוד יותר משמח לדעת שאהבת את המתכון שלי.
מקווה שתסי גם מתכונים נוספים.
אני כאן בשבילך לכל שאלה אובקשה 🙂
בידידות,
פאולין