פשטידת נסיכת הנילוס קרמית במיוחד

אצל אימא של במטבח היו הרבה כרטיסיות מתכונים שהייתה אוספת ממגזין "אל" ושומרת בקופסת עץ על השיש, אך היא לא נגעה בהם אפילו פעם אחת. ככה זה כשגדלים עם אימא עורכת דין עסוקה מאוד. במקום זאת היינו אוכלים את המאכלים שהעוזרת הכינה או מזמינים פיצה. כשהייתי נערה הייתי מדפדפת בכרטיסיות מדי פעם, קוראת את שמות המנות ומדמיינת את טעמן. בין המתכונים היו מנות ממטבחים מכל העולם, ובהן בליני ובורשט מהמטבח הרוסי, מנות פשוטות ליום יום כמו חביתת פטריות יער וקינוחים מפתיעים כמו אומלט נורווגי, גלידה בציפוי מרנג אפוי בתנור. לעומת זאת, התפריט הביתי הרגיל שלנו היה מורכב מצלי או צלע עגל בתוספת פירה. כשעברתי לגור בדירה משלי היה אפשר למצוא במקרר רק שני דברים: תפוחים ירוקים ושמפניה, אך הקופסה עם המתכונים עברה עליי וקיבלה מקום של כבוד במטבח שלי.

כשעברתי לארץ לא ויתרתי על האוצר המשפחתי, ועד היום אני מדפדפת באותן כרטיסיות מפעם, בעלות הסטיילינג המיושן וצבעי הטכניקולור. היום אני כבר יכולה לסמן וי ליד רוב המנות, שאותן הכנתי כפינוק למשפחה או לאורחים. אחת המנות המומלצות מאותן הכרטיסיות היא פשטידת דגים שהופכת כל דג פשוט למאכל גורמה. המנה טעימה בכל מצב: חמה, בטמפרטורת החדר או קרה. גם דג קפוא משתלב כאן בשמחה. כדאי להכין את הפשטידה לאירוח או לנשנוש משפחתי מול הטלוויזיה..

זמן הכנה 80 דקות | רמת קושי קל | כשר חלבי

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את הדג ומבשלים במשך 7-5 דקות.

2 מכינים רוטב בשמל: ממסים בסיר 2 כפות חמאה על אש בינונית, מוסיפים את הקמח ומטגנים במשך דקה. לפני שהקמח משחים מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים במשך 4-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה.

3 יוצקים את הרוטב לתוך הסיר שבו התבשל הדג, מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.

4 מעבירים את התבשיל לתבנית שמתאימה לתנור, מפזרים פירורי לחם ו-2 כפות חמאה, חתוכה לקוביות קטנות. אופים במשך 20 דקות או עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים חם, פושר או קר.

מרכיבים עבור 6 סועדים:

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 5-4 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 700 גרם פילה דג נסיכת הנילוס (או דג לבן אחר), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2+2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 ליטר חלב
  • מלח, פלפל
  • עלים מצרור פטרוזיליה, קצוצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם

צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: פאולין שובל

פשטידת נסיכת הנילוס של פאולין שובל

צילום: אנטולי מיכאלו

עוד מתכון? אולי אלו יכולים להעניין אותך?

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו ופטריות שיטאקי עם טופו בלייז הויסין לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 

טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר – מנה מרעננת כמו גינה קטנה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר

עוגת מספרים

עוגת מספרים

  עוגת מספרים לימונית וקלה העוגה שכבשה אתהרשתמגיעה גם לאתר שלי. לכל מי שראה

אודות המחבר

תגובה אחת
  1. תבשל דגים בחלב קוקוס - פאולין שובל טעמים נראים לעין

    […] או פלפל צ'ילי לפי הטעם. את התבשיל ניתן להכין עם כל דג ים כגון: דניס, סלומון, לוקוס או […]

השארת תגובה