חסר לכם פלפל בחיים? תמלאו!
עכשיו ברצינות: למה לאכול פלפלים? הנה מספר סיבות טובות…
- הוא מכניס צבע לצלחת. מלבד היתרון אסטתי, כולנו כבר יודעים שכל צבע מצביע על הרכב ויטמינים שונה. בעיקר ויטמינים A ו-C וכמות נדיבה של נוגדי-נימצון. אדום, צהוב, ירוק, כתום – קיבלתם טבלת אלמנטים כימיים שלמה בצלחת אחת!
- את הפלפל ניתן להגיש בכל מצב: מבושל, מאודה, טרי, מטוגן, שרוף על האש, אפוי – הכל הולך!
- לכל בעיה בריאותית – פלפל משלה! אנמיים? קחו מהפלפל הצהוב – הוא מקור מצוין לחומצה פולית (ברזל). זקוקים למתיחת פנים? פלפל ירוק מלא בקולגן ויתכן שתוכלו לדחות את הניתוח בכמה שנים. בעיות מטבוליות? ירוק וצהוב ביחד – צוות לעניין! מרגישים עייפות? פלפל אדום יסדר לכם חילוף חומרים ואת הספיגה הנכונה של המזון, כמו שיעזור בייצור ההמוגלובין (תאי דם אדומים). בעיות בעצמות או עם קרישת דם? שוב פלפל ירוק כאן בשבילכם!
- פלפל חריף כתבלין –וכל מאכל משעמם ביותר הופך לטעים. הוא משתלב מצויין עם שוקולד או תירס (שלושתם יצאי אותה מדינה – מקסיקו. אכילת פלפל חריף עוזרת בעיכול ומזרזת אותו, כך גורמת לנו לעכל טוב יותר ולהשמין פחות.
איך אפשר בלי מתכון לפלפל ממולא?! עזבו מאורז ובשר טחון! ננסה משהו שלא ניסינו עד היום – ונקבל מנה בריאה וטעימה אשש… פלפל במילוי סלט מבורגול וירק.
זמן הכנה 40 דקות | רמת קושי קל | כשר פרווה
אופן ההכנה:
1. חוצים את הפלפלים, מנקים מהגרעינים וצולים בתנור עם מעט שמן במשך 20 דקות בחום של 220 מעלות. שומרים בצד.
2. מבשלים את הבורגול: שמים את הבורגול ב-4 כוסות מים רותחים (לכל כוס בורגול) ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מסננים ושומרים בצד.
3. במחבת קטנה או בסיר, מחממים 2-3 ס"מ שמן ומטגנים צ'פיס חצילים עד לקבלת צבע חום בהיר. סופגים את עודפי השמן באמצעות נייר סופג.
4. מכינים את הרוטב: בקערה או בצנצנת קטנה מערבבים את מיץ הלימון, הבלסמי עם הדבש והחרדל. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים (משקשקים אם זו צנצנת) עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את הבורגול המבושל לקערה ומערבבים עם שאר החומרים (צ'יפס חציל, גמבה, פלפלים מוחמצים ובצל) . מתבלים ברוטב, במלח ובפלפל לפי הטעם.
6. ממלאים את הפלפלים, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה מעל ומגישים.
מרכיבים עבור 4 סועדים:
- 4 פלפלים גדולים ובשלים בצבעים שאוהבים
- 1 כוס בורגול גס
- 1/2 חציל קטן חתוך לג'וליין (מקלונים)
- 1 בצל סגול, חתוך לחצי טבעות
- 1 גמבה אדומה, קצוצה דק
- 2 פלפלים מוחמצים, קצוצים דק
- 1 כף חומץ בלסמי
- מיץ מלימון 1
- חופן עלי פטרוזיליה
- 1/2 כפית כמון
- 1 שן שום
- 1 כפית דבש
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- שמן זית, מלח, פלפל לפי הטעם

צילום: איל גרניט