עוגיות או לא להיות: ממרח שוקולד וימאת בוטנים נפגשים!
לכל ילד או ילדה יש עוגייה מועדפת. אם תשאלו את בתי, טיפאני, זאת העוגיה הכי טעימה בעולם. קשה להתווכח איתה משום שכל המרכיבים כאן טעימים בפני עצמם וכאשר אוספים אותם יחד… וואו, איזו חגיגה!!! קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים וחמאת בוטנים מוסיפה את הטעם האגוזי. החיסרון היחידי – אורך חיי מדף – הן פשוט נגמרות בצ'יק!
טיפ קטן בזמן ההכנה: שמרו מספיק מרחק בין העוגיות על מגש האפייה: לעוגיה זאת יש נתיעה להתפשת על פני המגש, לכן חשוב לתת לכל אחת מהעוגיות את המקום הנדרש.
לגבי ממרח שוקולד – הכל הולך: נוטלה, שוקולד שחר או כל ממרח אחר שיש בבית. בהצלחה ובתיאבון!
צילום והפקה: איל ג'מילי, FOO-FOOD
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מכסים תבנית בנייר אפייה. מניחים בצד.
- בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח.
- במערבל טורפים במשך 30 שניות חמאה, חמאת בוטנים וסוכר חום.
- מוסיפים ביצה, וניל ומערבבים עד שתערובת נהיית אחידה. מפעילים את המערבל במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, לא נוזלי ולא קשה מדי.
- בקערה קטנה שמים את הסוכר הלבן. מגלגלים כדורי בצק בגודל של אגוז ומצפים בסוכר.
- מסדרים בתבנית אפייה. בעזרת ידית כף עץ, יוצרים גומות עמוקות במרכז כל כדור בצק, וממלאים בממרח שוקולד.
- אופים במשך כ 15-12 דקות, עד שהעוגיות מוכנות. מעבירים לרשת ומקררים כ-20 דקות.
- העוגיות קצת רכות כשהן יוצאות מהתנור, אך מתקשות כאשר מתקררות.
מרכיבים ל-12 יחידות:
- 1 כוס קמח (אפשר קמח כוסמין)
- ⅓ כוס אבקת קקאו לא ממותק
- חצי כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 120 גרם חמאה, חתוכות לקוביות, בטמפ' החדר
- 3/4 כוס חמאת בוטנים, בטמפ' החדר
- 1 כוס סוכר חום דמררה
- 1/2 כוס בוכר לבן (לציפוי)
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס ממרח שוקולד שאוהבים
עוד מתכון? אולי אלו יכולים להעניין אותך…

פשטידת דגים ביתית
פשטידת נסיכת הנילוס קרמית במיוחד אצל אימא של במטבח היו הרבה כרטיסיות מתכונים שהייתה

קרפ צרפתי המתכון המקורי
איך מכינים קרפ מושלם? קרפ (או בלינצ'ס) מושלח מתחיל מבלילה נכונה. אחר כך אפשר