עוגת שוקולד הכי קלה שיש

עוגת השוקולד הפשוטה והטעימה ביותר

למרות שאנחנו  רוצים לחדש כל הזמן,  למרות שמחפשים אתגרים חדשים, למרות שקונדיטורים לא מפסיקים לחדש, למרות שספרי בישול שממלאים את המדפים בבית… למרות כל זה, ברגע האמת, כשצריך להכין  עוגה לגן או שהאורחים  באים, כל אחת מאיתנו מוציאה את הפתק המצ'וקמק הכתוב על גבי דף לוח שנה ישן ומכינה … את העוגת השוקולד האולטימטיבית שלה.  ביד חזקה ובזרועה נטויה אנחנו מקציפות,  מערבבות וממיסות  את  אותם מרכיבים פעם אחר פעם, הכל על מנת שכעבור שנים רבות, הילדים  שלנו יגידו :"אין על עוגת השוקולד של אימא!".  אז אנחנו נמסות,  כמות קוביית חמאה על פנקייק חם, מזילות דמעה מהתרגשות וחוזרות למטבח על מנת להכין עוגת השוקולד האולטימטיבית,  מספר סידורי 26543. 

במשך שנים, לא הייתי מסוגלת לחזור פעמיים על אותו מתכון.  שעמם אותי להכין את אותה עוגה פעם  אחר פעם.  רק שהילדים  גדלו והפכו למנהלים הבלעדיים של התפריט בבית, מצאתי את עצמי  מחפשת מתכון לעוגת השוקולד האולטימטיבית. לאחר ניסיון ואין ספור חומרי גלם שנזרקו לפח (לפני או אחרי אפייה), טעויות ורגעי ניצחון קטנים,  היא הגיע.  סוף-סוף.  עוגה עסיסית,  כמו שאנחנו אוהבים,  צנועה, פשוטה, לא דורשת שום מכשיר חשמלי (מלבד תנור,  כמובן) והכי חשוב – טעימה להפליא. 

את נושא הגימור אני משאירה לפתור לכל אחת מאיתנו: אבקת סוכר, קצפת, קרם חמאה,  גנאש שוקולד – הכל הולך,  הכל אפשרי. קבלו את המתכון ותשמרו עליו (על פתק או לא) הוא באמת שווה את זה!  

עוגת שוקולד אולטימטיבית

מתכון פשוט להכנת עוגת שוקולד טעימה בכמה דקות בלבד וללא צורך במיקסר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית ומצפים אותה באבקת קוקוס.

2. בקערה, מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה, הסודה, הסוכר והקקאו.

3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את החלב ואת הקפה בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טורפים את הביצים ומוספים לתערבת. מערבבים היטב. 

5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה, מכניסים אותה לתנור ומנמיכים את החום ל-170 מעלות. אופים במשך חצי שעה או עד שהקיסם יוצא נקי.

מרכיבים לתבנית 26 ס"מ:

  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס קפה חזק
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצת וניל
  • 1/4 כוס אבקת קוקוס לציפוי התבנית

צילום והפקה: איל ג'מילי,  FOO-FOOD

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יכול לעניין אותך...
עוגת גבינה בשני צבעים

עוגת גבינה בשני צבעים

עוגת גבינה ודלעת בשני צבעים רוצים מתכון לעוגת גבינה צבעונית? לא רק הרווחנו בצבע,

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות: המדריך המלא להכנת קציצה מושלמת אוהבים קציצות לארוחת ערב? או לצהריים? או באמצע

פאי דגים קל ומפנק

פאי דגים קל ומפנק

לרועים היה פאי, אז דייגים הכינו גם מנה לאוהבי הטעם העדין והמרקם המנחם.  

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן