למרות שאנחנו רוצים לחדש כל הזמן, למרות שמחפשים אתגרים חדשים, למרות שקונדיטורים לא מפסיקים לחדש, למרות שספרי בישול שממלאים את המדפים בבית… למרות כל זה, ברגע האמת, כשצריך להכין עוגה לגן או שהאורחים באים, כל אחת מאיתנו מוציאה את הפתק המצ'וקמק הכתוב על גבי דף לוח שנה ישן ומכינה … את העוגת השוקולד האולטימטיבית שלה. ביד חזקה ובזרועה נטויה אנחנו מקציפות, מערבבות וממיסות את אותם מרכיבים פעם אחר פעם, הכל על מנת שכעבור שנים רבות, הילדים שלנו יגידו :"אין על עוגת השוקולד של אימא!". אז אנחנו נמסות, כמות קוביית חמאה על פנקייק חם, מזילות דמעה מהתרגשות וחוזרות למטבח על מנת להכין עוגת השוקולד האולטימטיבית, מספר סידורי 26543.
במשך שנים, לא הייתי מסוגלת לחזור פעמיים על אותו מתכון. שעמם אותי להכין את אותה עוגה פעם אחר פעם. רק שהילדים גדלו והפכו למנהלים הבלעדיים של התפריט בבית, מצאתי את עצמי מחפשת מתכון לעוגת השוקולד האולטימטיבית. לאחר ניסיון ואין ספור חומרי גלם שנזרקו לפח (לפני או אחרי אפייה), טעויות ורגעי ניצחון קטנים, היא הגיע. סוף-סוף. עוגה עסיסית, כמו שאנחנו אוהבים, צנועה, פשוטה, לא דורשת שום מכשיר חשמלי (מלבד תנור, כמובן) והכי חשוב – טעימה להפליא.
את נושא הגימור אני משאירה לפתור לכל אחת מאיתנו: אבקת סוכר, קצפת, קרם חמאה, גנאש שוקולד – הכל הולך, הכל אפשרי. קבלו את המתכון ותשמרו עליו (על פתק או לא) הוא באמת שווה את זה!