עוגת בול עץ

יצאת לי בול!

כשראיתי לראשונה את העוגה הברזילאית  בעלת המון השכבות, אשר נראתה ממש כמו בול עץ,  התאהבתי בה מיד, ממש אהבה ממבט הראשון.  כגודל הציפיה, אומרים,  כך  גודל האכזבה? כאשר הכנתי את העוגה לפי המתכון המסורתי,  לא ממש התחברתי: טעם  ביצים מובהק ומרקם קצת קשה לטעמי לא עברו מבחינתי את מבחן הטעימה. החלטתי לא לוותר ועם מעט שינויים  יצרתי מתכון משלי, מבושם יותר ומעט יותר רך.  לגימור המושלם,  במקום הסוכר בגירסה המקורית,  השתמשתי בזילוף שוקולד בשני צבעים – שמדמה היטב מראה של גזע עץ.  עכשיו כשאני מרוצה מהתוצאה,  אני יכולה לשתף גם  אותכם במתכון שלי,  בהשראת עוגה ברזילאית.

 כמה טיפים חשובים להצלחת המתכון:  עדיף לבחור במילוי בצבע שונה מן הצבע של בצק העוגה, כך נקבל  ספירלה יפה וצבעוניות ניגודית יותר. אם רוצים,  אפשר להוסיף  אבקת קקאו לבלילת הבצק ולהשתמש במילוי בהיר,  או להפך – להכין עוגה בהירה ולמרוח מלית כהה יותר (או ריבה).

 בפעם הראשונה, יותר קל לגלגל את הבצק כשמחזיקים בקצוות הנייר (ולא בבצק הלוהט בעצמו). תיעזרו במגבת על מנת  להגן על הידיים.  בפעם השנייה, כאשר מגלגלים  את העוגה הכוללת את המילוי,  העוגה כבר לא חמה כל כך.  ניתן להשתמש בטכניקת גילגול הסושי ואל תהססו  ללחוץ ולהדק את העוגה עד לקבלת גליל מושלם.

 על מנת למנוע חור במרכז העוגה, אני ממליצה לזלף  כמות מילוי גדולה יותר, בצורת  נקניקייה,  בנוסף למריחה על כל שטח הבצק.

עוגת בול עץ בסגנון היער השחור

אופן ההכנה:

מתחילים  מהכנת המילוי:

  1. את הדובדבנים,  קוצצים דק.
  2. את החלמונים, הסוכר והקורנפלור מערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מביאים את החלב לרתיחה, מורידים מהאש. מוסיפים כשליש מהחלב לתוך תערובת הביצים והקורנפלור, מערבבים היטב (השוואת טמפרטורה מונעת מהביצים להפוך לחביתה במגע עם החלב החם.) יוצקים את התערובת לתוך החלב הנותר, מערבבים היטב ומחזירים שוב על האש.  מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב חזק. מורידים מהאש,  מוסיפים את הדובדבנים ואת הקירש ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד במגע עם הקרם ומצננים עד לטמפרטורת החדר.
  4. את החמאה, מקציפים במשך דקה.  ממשיכים להקציף, תוך כדי הוספת קרם הפטיסייר כף אחרי כף. מעבירים לשקית זילוף  או כלי נקי מכוסה בניילון ושומרים במקרר.

להכנת הבצק לעוגה:

  1. בקערת מיקסר,  מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2 דקות.  מוסיפים את החלמונים,  אחד אחד, תוך כדי הקצפה, לאחר מכן, מוסיפים את השמן ואת גרידת הלימון ומערבבים.
  2. מנפים  את הקמח  על התערובת ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת,  מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את החלבונים לתוך התערובת בעדינות.
  4. יוצקים כרבע מהתערובת על גבי מגש מכוסה בנייר אפייה משומן.  מיישרים ואופים  במשך כ-4-5 דקות (עד להזהבה קלה בקצוות).  חשוב לא לייבש את הבצק יותר מדי,  כי אז יהיה קשה לגלגל אותו.
  5. מוציאים את הבצק מהתנור ומגלגלים לגליל עם  נייר האפייה, מכסים במגבת ומניחים  בצד על מנת לצנן מעט.
  6. ממשיכים  באפייה של שאר הבצק על מנת לקבל  4 גלילים שווים.
  7. פותחים את הגליל ומורחים עם המלית. (במקום הקרם אפשרי להשתמש בריבת תות או כל ריבה אחרת שאוהבים). מגלגלים (הפעם,  על תשכחו להסיר את הנייר) תוך כדי שמהדקים את הגליל חזק, כמו רול סושי.  תיעזרו במגבת מטבח. ממשיכים  את ההרכבה עם  דף הבצק השני,  השלישי והרביעי.  את הרול  המוכן  מניחים  על גבי מגש ומכניסים  למקרר.

להכנת הציפוי:

  1. שמים את השוקולד בנפרד בתוך שתי שקיות זילוף. סוגרים.
  2. מחממים במיקרוגל  במשך כדקה או שמים במים חמים ל2-3 דקות. מערבבים עם  האצבעות על מנת לוודע שכל השוקולד נמס בצורה אחידה.
  3. חותכים  את קצה שקית הזילוף על מנת ליצור חור קטן ומזלפים  על העוגה לסירוגין כדי לקבל קישוט בשני הצבעים.
  4. מגישים.

מרכיבים עבור גליל אחד:

עבור הבצק:

  • 250 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 6 ביצים M, מופרדות
  • 250 גרם קמח
  • 150 גרם שמן (קנולה או שקדים)
  • גרדה מלימון אחד
  • קורט מלח

עבור המילוי:

  • 250 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 75 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 25 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 2 כפות קירש (ליקר דובדבנים)
  • 2  חלמונים
  • 8-10 דובדבני אמרנה
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות קקאו

עבור הציפוי:

  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שוקולד מריר

עוגת בול עץ של פאולין שובל

עוד מתכון? אולי תמצאו עניין באחד מאלו …

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן