מתכון לפיצה ביתית
רוצים פיצה לארוחת ערב? תפתחו יו-טיוב! אינני יודעת אם אני מקרה יוצא דופן או שגם לכם יוצא לענות בתשובה לשאלה של ילד :"תפתח/י סרטון ביוטיוב"! רק שבמקרה שלי, הכוונה היא לא לסרטון כלשהו, אלא לסרטון שלי, כמובן. רוצה לדעת איך מכינים עוגיות? אמא תסביר לך, רק תוודעי שהטלפון מחובר לWI-FI. רוצה להכין פיצה? מה בעיה?! הכל מתכיל ממתכון לבצק… אחר כך תעברי לסרטון של הרוטב ותסיימי עם הסרטון של הפיצה בעצמה…כמובן שאם לא תביני משהו, את יכולה תמיד לשאול אותי. אין צורך לכתוב בתגובות, מתוקה…
מתכון וכל הסודות להכנת בצק לפיצה כמו באיטליה, דקה וטעימה.
מרכיבים (4 מנות):
- לבצק 500 גרם קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- קורט סוכר
- 2 כפיות מלח
- 250 מ"ל מים מינראליים קרים
- כף שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את המים, השמרים היבשים ואת הסוכר עד להמסה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבוב במיקסר. לשים כ-10 דקות.
שמים קצת שמן זית בתחתית הקערה. מניחים את הבצק לתוך הקערה, מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לתפיחה איטית של 12 שעות לפחות.
לאחר זמן התפיחה, מחלקים את הבצק ל-4. מפזרים קצת קמח על משטח העבודה. מרדדים את הבצק בעזרת האצבעות או עם מערוך.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
צילום: איל ג'מילי FOO-FOOD
עוד מתכון? אולי אחד מאלה שכאן…