קצת מחשבות וגעגועים ליד מדפי פירות

אתמול, כאשר עברתי אצל הירקן והרגשתי געגוע לקיץ: כל מדפי מדור הפירות היו מלאים בפירות חורפיים – פירות הדר, בעיקר. מלבד כדורי הביליארד הכתומים של תפוזים וכדורי הגולף של קלמנטינות, היה אפשר למצוא על המדף בננות ותפוחים מכל הצבעים. איפה? איפה הקיץ עם  האפרסק הריחני והמישמש העדין?! איפה האבטיחים מנופחים כמו בלונים?! איפה המלון  המחוספס מבחוץ וארומטי מבפנים?! גם אם אפשר למצוא אותם היום  במקומות מסויימים, הם לא כמו אלה של אוגוסט – טריים ומלאים שמש. עוד פרי שאני לא מצליחה להבין זה אפרסמון.  בילדותי, מאוד אהבתי אותו, במיוחד כאשר הוא היה בשל מאוד ונוזלי מבפנים (אחרת אי אפשר היה לאכול אותו) 5 גלעינים שבתוכו היו מצופים במעין ג'לי טבעי, שלי, בתור ילדה, היה תענוג לא נורמלי לשחק איתם בפה,  עד שהייתי מגיעה לגלעין עצמו. אך עם ההנדסה הגנטית, הגלעינים נעלמו מתוך הפרי  והוא בעצמו איבד את הטנינים שהיו תופסים את הפה. היום אפשר לאכול אותו גם כשלא בשל. אפשר, אבל לא כיף…

אני מתגעגעת לקיץ. אמרתי כבר? לא נורא. מתגעגעת לריחות ולטעמים שלו. טוב, אמרתי לעצמי, בואי נקנה לך תותים! תותים כבר בכל מקום, כמעט כמו תפוחים, זמינים במשך כל השנה. רק שראיתי פתאום שזיפים עגולים, ענקיים ומלאים שמחת חיים,  כמו שאר הפירות מעונה החמה. אז, קדימה! נלך על שזיפים… 

מרכיבים עבור תבנית 22'

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר דמררה + 1 כף
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 1 גביע יוגורט יווני
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • כ-1.5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 6-8 שזיפים בשלים
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה, מערבבים  את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל. מוסיפים את השמנת, היוגורט, גרדת הלימון, מיץ הלימון והשמן. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתוך התערובת הנוזלית. מערבבים היטב עד שכל החומרים מתערבבים למסה חלקה. במידת הצורך, מוסיפים מעט קמח: צריכים לקבל מרקם של חומוס: לא דליל ולא סמיך מדי.
  4. מעבירים את התערובת לתוך תבנית, מרופדת בנייר אפייה (טיפ מעולה, חוסך את החילוץ מהתבנית שלא מצליח לפעמים וגם את ניקיונה של התבנית לאחר האפייה).
  5. חוצים את השזיפים השטופים והמיובשים, מוציאים את הגלעין. חותכים את הפרי לרבעים. מסדרים את הפירות בתוך הבצק, מפזרים כף סוכר ואגוזי הפקאן ומכניסים לתנור.
  6. מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.  
  7. שוב מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש. מצננים מעט ומגישים…

פאי שזיפים - תזכורת על קיץ

צילום וסטיילינג פאולין שובל. 

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

לחם הפתעה ממולא

לחם הפתעה ממולא

  לחם שלם אפוי ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול לחם הפתעה? במה מדובר? מנה

כריך פניני עוף וצ'וריסו

כריך פניני עוף וצ'וריסו

כריך פניני איטלקי במילוי עוף וצ'וריסו עם ירקות קלוים ובזיליקום לפני אחרי תאור המנה

דג דניס אפוי

דג דניס אפוי

דניס אפוי שלם עם ירקות גינה על מנת להכין דג בתנור צריך שלושה דברים:

אודות המחבר

השארת תגובה