מאת פאולין שובל

אוהבי מתוק יבינו שמדובר בדילמה אמיתית: להגיש קינוח פרווה או להפוך את כל האירוע לאירוע חלבי (בהנחה שמדובר באירוע כשר)?

מה עושים? את האמת, שתי אופציות מוצאות חן בעיני ורק הטעם האישי כאן קובע. אירוע שכולו חלבי משאיר כמעט אין ספור אפשריות, שימוש בגבינות איכותיות, נגיעות מטבח איטלקי: פיצות, פסטות, ריזוטו ושאר מוקרמים מכל מיני סוגים. לרוב, תבחרו לערוך אירוע כזה אם מדובר בבראנץ' או צהריים. מבחינת קינוחים – ללא ספק, זה משאיר לנו יד חופשית ואת הטעמים המשובחים ביותר של שמנת מתוקה וחמאה. לכל אוהבי המתוק, הכנתי תפריט לדוגמה שמתאים לתקופת החורף, כאשר פירות לא הצד החזק בצלחת שלנו, פרי הדר תופס מקום מרכזי יחד עם שוקולד וריבות בטעמים שונים…

חלבי?


מבחר טראפלס
שוקולד מריר ומנטה
שמפניה
וניל ותפוז

מרנג צרפתי
שרי קירש
רום וניל
קוקוס וטונקה

כוסית וניל-אגסים
שכבות קרם וניל
עם קומפוט אגסים
פקאן מסוכר וקצפת עם תבלינים

פאי לימון אישי
מיני פאי לימון פריך
עם מרנג צרפתי

עוגת גבינה ניו-יורקית בכוס
עוגת גבינה עשירה
עם דובדבני אמרנה ושטרויזל פריך

פלאן ריבת חלב
פודינג עשיר מחלב מצומצם
בטעם הל ווניל

גלידת ארבע עונות
דלעת קוקוס
קרמל מלוח
סורבה תפוח
שוקולד תפוזים

עכשיו, נחשוב על אירוע פרווה. הרבה אפשרויות לפנינו גם ללא שימוש במרגרינה ושמנת צמחית. תחשבו מחוץ לקופסה, תחשבו פירות טריים, ריבות ביתיות וטעמים פשוטים. אין, לדעתי הצדקה לוותר על אירוע בשרי רק מפחד שלא יהיו קינוחים ברמה גבוהה. והנה התפריט שלי, במיוחד עבורכם…
ניסיתי להימנע מחומרים לא טבעיים, כגון מרגרינות וקצפות, להדגיש את טעמי החורף החמים וליצור תפריט כמה שיותר מגוון. לטעמי הצלחתי, ומה דעתכם?

פרווה?

פירות מסוכרים במילוי אגוזים ומרציפן
שזיפים
תפוז סיני
תמרים במילוי אגוזי פקאן

מרנג צרפתי
שרי קירש
רום וניל
קוקוס וטונקה

עוגיות מקרון
שוקולד מנטה
פטל
קוקוס לימוני

פאי שיבולת שועל אישי
במילוי אגוזי פקאן וקרמל

תפוח אפוי במעטפת פילו
במילוי שוקולד מריר
וקרם אגוזים

מוס שוקולד מריר בכוס
טונקה והדרים
מרמלדת תפוזים

עוגת מרנג בשכבות בכוס
קרם לימון ואגוזי לוז

טריו סורבה
תפוח בדבש
שוקולד מריר
פטל מנגו

מבחר קינוחים לאירוע
רוצי לדעת עוד על איך לארגן אירוע מוצלח?

אודות המחבר

השארת תגובה