מאת פאולין שובל

חברים, 2018 כבר כאן!!! אם המילה "סביצ'ה" לא נשמעת לכם כמו שם מותג נעליים איטלקי והספקתם לבקר פעם-פעמיים במסעדה אסייתית, בואו ונראה במה נוכל לפנק את האורחים שלנו ברגע הכי שמח בחיים. שגם יהיה שמח, גם טעים וגם מודרני, לא פחות ממכונית מעופפת...

תביא ביס!


כן, כולנו, כידוע, בדיאטה… אחד הטרנדים החמים השנה – הגשת מנות קטנות, אבל ממש ממש קטנות. זה כבר לא טאפאס, זה טאפאס ביס. שיטת ההגשה הזו תתאים למי שלא רוצה ארוחת ערב קלאסית בישיבה ומעדיף מסיבה צעירה עם קצב אחר ושילובי טעמים כמעט אין סופיים. ללא ספק, גם עבור השף זאת הזדמנות לפרוס את כל הטעמים בצלחת אחת, להגיש לאורחים טעימה ממגוון מאכלים, להפתיע ולבדר… למה אני אוהבת את הטרנד הזה? כי זה לא משעמם, מאפשר לכל אחד לבחור במה שהוא אוהב. בשתי מילים: "חופש הבחירה", אני- בעד!


איזה רחוב אתם?


אוכל רחוב הוא כידוע, הכי פשוט והכי טעים. לא היינו צריכים לחכות ל2015 כדי לגלות זאת, אך השנה הטרנד באמת מאוד חזק.חברות קייטרינג מציעות עמדות מעוצבות בסגנונות שונים, המגישות אוכל רחוב מסיציליה ועד פונדישרי, מאיביזה עד לפוקט. את האמת, באחד אירועים הטעימים ביותר שהייתי, הגישו פלאפל… גם אני, לא יכולתי לעמוד בפיתוי ובבת מצווה של בתי, הגישו פיתות קטנות עם סביח ושווארמה. היה טעים. אז מה טוב?!


תגידו שלום לגלוטן!


אולי זה עדיין חדש לנו, אבל בעולם כולו אירועים ללא גלוטן הפכו מיוצא מן הכלל לנורמה. בדומה לגל הצמחונות ששטף ממגשי המלצרים את הבשרים, הגל החדש "ללא גלוטן" לוקח עימו למצולות את המאפים האחרונים… אנחנו מגלים (שוב) את הזרעים הבריאים שהספקנו לשכוח בשנים המהפכה הקולינארית התעשייתית. במקרה זה, מטבח אסייתי נותן לנו אין ספור פתרונות ואם אתם חובבי הטעמים ממזרח הרחוק, לא תהיה לכם שום בעיה לארגן אירוע ללא גלוטן. קבלו חומר למחשבה…


חשבנו על כולם!


בהמשך לטרנד הקודם, חברות קייטרינג נותנות יותר ויותר הקשבה וכבוד ל"בקשות מיוחדות". ללא גלוטן, ללא סויה, ללא בשר, ללא לקטוזה, ללא שומן טראנס וללא סוכר. כך, בערך, נראית היום המנה האולטימטיבית. איזה מזל שלגלובליזציה יש גם צעדים טובים: אחד מהם הוא פתיחות לטעמים חדשים. כך, למשל, המטבח המקסיקני, אותו גילינו בשנים אחרונות (וממשיכים לגלות) נותן פתרון מעולה לחיך ישראלי מודרני שאוהב חריף, אך גם רוצה להיחשף לטעמים חדשים…


באוכל כן משחקים!


הטרנד האחרון הוא נוגע יותר לצורת האכילה, מאשר לטעמים. אם תחפשו השנה עוגת חתונה 5 קומות, תופתעו לגלות במקומה בופה קינוחים אינטראקטיבי, בוא כל אחד מרכיב לעצמו את קינוח החלומות שלו. עמדות המטבח המולקולארי, גלידת חנקן שמכינים במקום, עמדות פירות טרופיים שחותכים במקום – אנחנו רוצים כל מה שמגרה חושים, משעשע ומשאיר טעם נפלא בלי להוסיף מידת מכנסיים לאחר האירוע.

אודות המחבר

השארת תגובה