ללא גלוטן
קינוח שאפשר לאלתר איתו בתוספות ושדרוגים לפי מה שאוהבים. כדי שהמנה תחזיק מעמד על השולחן ולא תימס מהר מדי, מומלץ להקפיא מראש את כוסות ההגשה. אם רוצים אפשר להשתמש בנשיקות מרנג מוכנות. השתמשתי לקישוט בפרחי מאכל על מנת לקבל מראה אביבי וחגיגי במיוחד. מתכון זה התפרסם לראשונה בספר קינוחים של ילדי "בית השאנתי".
אופן ההכנה:
מכינים את המרנג:
- מחממים את התנור ל-100 מעלות (טמפרטורת ייבוש).
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם קורט מלח. כאשר מתחילות להיווצר בועות מוסיפים תוך כדי הקצפה סוכר בהדרגה וצבע מאכל. מקציפים עד לקבלת קצף יציב, ורדרד ומבריק. מעבירים את מסה לשק זילוף ומזלפים על התבנית נשיקות קטנות בצורת פסים (לחלופין אפשר להניח תלוליות מרנג בעזרת כף).
- מייבשים בתנור כשעתיים עד שהנשיקות יבשות ומשתחררות בקלות מנייר האפייה. מצננים לטמפרטורת חדר ושומרים בכלי אטום.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה בקערת מיקסר עם בלון הצפה לקצפת יציבה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה תוך כדי הקצפה.
- מניחים את גביעי/ כוסות ההגשה במקפיא כ-30 דקות מראש (כדי שהקינוח יחזיק מעמד יותר זמן).
- מוציאים את חטיפי הקוקוס מהמקפיא ומגררים בפומפייה. מוסיפים לקצפת ומערבבים בעדינות במרית בתנועות קיפול עדינות.
- מרסקים 3/4 מהפירות בבלנדר עם כף סוכר ומוסיפיםמלקצפת יחד עם הבאונטי. את הפירות הנותרים משאירים לקישוט.
- מרכיבים את המנה: מניחים בכל כוס כדור גלידה. מעליו כף ריבה ומערבבים קלות ודוחסים לתחתית הכוס. מפזרים מעל מעט מרנגים, ושמים מעליהם קרם. מסיימים בשכבה של פירות טריים ומרנג לקישוט.
חומרים ל-6 סועדים:
עבור המרנג:
6 חלבונים L
קורט מלח
1 1/2 כוסות סוכר (300 גרם)
טיפת צבע מאכל אדום טבעי (אפשר להכין ממיץ סלק, אך לא חובה)
1 כף קורנפלור (10 גרם)
עבור הקרם:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות סוכר (45 גרם)
1 שקית סוכר וניל (או 1/2 כפית של מחית)
2 חטיפי שוקולד קוקוס גדולים מסוג "באונטי", מוקפאים מראש
500 גרם פירות יער קפואים(פטל, פטל שחור, אוכמניות או תערובת)
להגשה:
6 כפות ריבה לבחירתכם(דובדבן, פטל, תות)
6 כדורי גלידת וניל
300 גרם פירות העונה טריים.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…