רוטב עגבניות ביתי טרי ובריא להכנת פיצות, פסטות ושאר מתכונים ממטבח האיטלקי
מרכיבים עבור 500 מ"ל:
- 3 עגבניות קלופות וקצוצות
- 1 בצל גדול
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי
- 5 שיני שום כתושות
- צרור בזיליקום טרי
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי, השום והגזר.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק.
מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה. מסירים מהאש ומצננים.
את הרוטב ניתן לשמור במקרר עד חמישה ימים ועד 3 חודשים במקפיא.