לחם שלם אפוי ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול

לחם הפתעה? במה מדובר? מנה שארינג נפלאה, פשוטה ומרשימה בו-זמנית. אם לא מצאתם צ'דר במקרר?  כל גבינה תתאים! עדיף אפילו להשתמש ב2-3 גבינות שונות. המנה תצא רק טובה יותר.

אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה,  מערבבים  שום, עלי אורגנו והמחמאה המומסת.  שומרים בצד. מחממים את התנור ל-200 מעלות
2. בקערה, מערבבים  את הגבינה המגוררת עם גבינת שמנת, פסטו, צ'ילי וזיתים. מתבלים מעט מלח ופלפל.
3. את הלחם פורסים רק בחלקו העליון בשורת רשת – לאורך ולרוחב לפרוסות של 2-3 ס"מ, אך בלי לחתוף  עד הסוף.  ממלאים  את המילוי הגבינות בין הקוביות של הלחם. שמים על מגש האפייה. מברישים  מעל  אם חמאת שום ועשבי תיבול ומכניסים לתנור ל-20 דקות, או עד שבגבינה נמסה והלחם הופך להיותמעט פריך. 
4. מגישים מיד,  כל עוד זה חם. את המנה ניתן להכין מראש ורק לאפות בסמוך לזמן ההגשה.   
מרכיבים  עבור לחם אחד (כ-6-10 סועדים):
50 גרם חמאה מומסת
4 שיני שום (כתושות)
עלים מ-1 ענף אורגנו טרי, קצוצים
1 לחם כפרי מקמח מלא, שלם
400 גרם צ'דר מגוררת (או גבינות אחרות)
200 גרם גבינת שמנת
2 כפות פסטו
1/2 כפית שבבי צ'ילי (לא חובה)
1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים, קצוצים (לא חובה)
1 בצל ירוק, קצץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם

עוד מתכון לשבועות? כנסו… ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי!

לחמניות באו צבעוניות

לחמניות באו צבעוניות

  מוגדש לכל אוהבי כריך בשר טעים ועסיסי אווזית או סינטה? לחמניות סיניות באידוי

בודהה בול למתחילים

בודהה בול למתחילים

רוצים להתחיל להכין בודהה בול ולא יודעים איכן להתחיל? המתכון הוא בול (!) בשבילכם...

אודות המחבר

השארת תגובה