מאת פאולין שובל

איך מעצבים שולחן החג בקלות?

חג שבועות הוא אחד החגים היפים והאהובים עלי. מדי שנה אני מעצבת את שולחן החג שלי והשנה ריכזתי עבורכם רעיונות פשוטים וקלים לעיצוב שולחן חגיגי. חשוב לזכור ששולחן יפה אינו מחייב השקעה כספית רבה. גם באמצעים צנועים ניתן להגיע ותוצאה מרשימה. אם אינכם מאמינים לי, חכו עד סוף הכתבה ותראו בעצמכם.

טיפ מס' 1: פָּלֶטָת הצבעים

בתור סטייליסטית מזון, אני לא מתחילה לעבוד על תמונה או פרוייקט סטיילינג בלי להגדיר פָּלֶטָת הצבעים. זה רלוונטי גם כשמדובר בעיצוב שולחן.

פָּלֶטָת הצבעים משמשת אותנו כמסגרת, העוזרת בבחירת רקעים, כלים ואביזרים. תבחרו 3-2 צבעים ועוד 3-2 גוונים משלימים ואל תכניסו לעיצוב אף צבע מחוץ לצבעם שבחרתם. לרוב, אני רואה בעיצובי שולחן ביתיים ואף באירועים שאנשים בוחרים 2 צבעים בלבד (למשל, ירוק ואדום או סגול וורוד) ומבוססים עליהם את כלל העיצוב. התוצאה מתקבלת דרמתית מדי מכיוון שמדובר בניגודיות רבה.

מטרתנו היא ליצור שולחן חגיגי קליל ברוח הטבע והחקלאות. לכן, אני ממליצה ללכת על גוונים שונים של אותם 2-3 צבעים שבחרתם. זה יאפשר ליצור אווירה רכה ונעימה בשולחן ובבית כולו.

איך בוחרים פלטת צבעים לעיצוב שולחן

היכן נפגוש את פָּלֶטָת הצבעים?


דבר ראשון - בסידורי הפרחים על השולחן, בין אם בחרתם לסדר אותם בצורת ראנר מרכזי (סידור ארוך במרכז שולחן) או בזרים בודדים המפוזרים לאורך השולחן.
דבר שני - בטקסטיל. מדובר במפות ומפיות בהן תשתמשו לעיצוב השולחן. אגב, לא חייבים שכל המפיות יהיו בצבע אחיד! מעניין יותר לשלב 2 גוונים מפָּלֶטָת הצבעים שלנו וליצור קצב נוסף בעיצוב השולחן (לדוגמא: מפית כתומה, מפית ירוקה,מפית כתומ,מפית ירוקה וכו')
דבר שלישי - בכלים. מדובר בכלל כלי ההגשה, כלים אישיים, סכו''ם וכלי עיצוב (תחתיות לנרות, אגרטלים וכו'). נסו להיצמד בכלל הכלים לפָּלֶטָת הצבעים, בלי לחרוג. כל חריגה תיצור רעש עיצובי מיותר.

מומלץ, שכל צבע שבחרנו בפָּלֶטָת הצבעים יופיע לא פחות מ-3 פעמים בשולחן. לדוגמא: אחד מהצבעים שבחרתי הוא - ורוד. אבחר לעיצוב פרחים ורודים, מפיות ותחתיות לנר. כך אני יוצרת עיצוב עשיר ותחושת הרמוניה בשולחן. אם אשתמש בצבע מסוים רק פעם אחת (לדוגמא: רק תחתיות לנר ורודות) זה ייצור תחושה של פריט שנמצא כאן במקרה ואינו קשור לכלל העיצוב.

טיפ מס' 2 שימוש חריג

לא תמיד יש אפשרות להשקיע סכום גדול בעיצוב ו(בייננו) זה מיותר לחלוטין. אך מה עושים אם בבית אין מפה בצע שרוצים? או תקציב הפרחים יוצא גדול מדי?
טקסטיל: שחקו אותה בראש פתוח! טול צבעוני יכול "לצבוע" לכם מפה לבנה פשוטה לגוון עדין לבחירתכם. מספיק לרכוש כמה מטרים של טול ולהניח אותו לעל המפה (או אפילו בד לבן)! מקבלים משחק של שקיפות, מרקם נוסף ועוד מימד לעיצוב שלא חשבתם עליו. לא רוצים לכסות את כל השולחן? אפשר לגזור מהטול ראנרים ולהניח אותם לאורך או לרוחב. אותו הדבר ניתן להכין מגליל ראפיה, בה משתמשים בחנויות הפרחים.

פרחים: האם להשתמש בפרחים מלאכותיים? אני באופן אישי מעדיפה שלא. הדרך הטובה והזולה בעיני לקשט שולחן היא לרכוש במשתלה פרחים קטנים בצבעים שבחרתם לפי הפָּלֶטָת הצבעים. כך, גם תחסכו בתקציב, גם תקבלו קישוט ריחני וטרי וגם תוכלו לשתול את הפרחים בתום החג בגינה או באדנית שלכם וליהנות מהם במשך כל העונה ולא רק בערב אחד.

אביזרי עיצוב קטנים: גם הם יכולים לעלות המון! הטריק שאני משתמשת בו לפעמים - זה לקנות אביזרים זהים ובכמות גדולה במחיר נמוך (לדוגמא, אחד הפרטים ב-2 שקלים שמוכרים באיקאה) ולצבוע אותם לפי הצורך בצבע שמתאים. בכיוון שלא מדובר בפריטים שמגיעים במגע עם האוכל, אין בעיה לשנות להם את הצבע לפי הצורך. כך ניתן ליצור: תחתיות לנר או לבקבוקי יין, אגרטלים או מחזיקי מפיות וכו'. 

רעיון נוסף? למה לא להשתמש בספלים וכלים לתה במקום אגרטלים?!

טיפ 3: משחקי תאורה

לא פעם ולא פעמיים ראיתי איך ההשקעה בשולחן חגיגי נהרסת על ידי תאורה מרגיזה. נורת אור יום היא הדבר הכי לא מומלץ ליצירת אווירת החג. אז מה עושים, אם אין תאורה אחרת? דבר ראשון - מכבים את האור העליון ויוצרים מספר מקורות אור צדיים. ניתן לעשות זאת באמצעים שונים ועדיף לשלב ביניהם: מנורות קריאה, מנורות שידה, גירלנדות חשמליות, נרות, עששיות וכו'. את כל זה מפזרים בחלל האירוע, כולל השולחן עצמו, עליו ניתן להניח נרות בכל הגדלים. תוסיפו גירלנדת לדים חשמלית שעוברת בין הפרחים ו... שיחקתם אותה בגדול!
שוב, בעיניי התאורה היא זו שיוצרת אווירה בשולחן. לא מחזיקי המפיות ולא הסכו''ם המהודר. כמו כן, עדיף להשתמש בתאורה כבר מהצעד הראשון של האורח, כאשר הוא נכנס על החצר או על הבית: תטלו גירלנדות או תפזרו נרות לאורך השביל וכבר שם תכניסו את האורחים למצב רוח מיוחד וחגיגי.

מארחים בצוהריים בגינה? דאגו למאווררים בכמות מספקת. הקיץ מבטיח להיות חם...
בהצלחה עם העיצוב וחג שמח!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אודות המחבר

השארת תגובה