גם נשנוש וגם קישוט?

מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור. "קן" שליוים באמצע השולחן – זה בטח ובטח לא רציני! אבל נמחד. לגבי המילוי – את שלי הכנתי  במילוי  מסקרפונה וגבינה כחולה.  גם אתם חופשיים להמציא מילויים  שבא לכם!

מתכון: קן עגבניות שרי במילוי מסקרפונה וגבינה כחולה

אופן ההכנה:
1. מביאים סיר עם מים לרתיחה. קולפים את הגזרים ומנקים היטב את הכרישה. את הגזרים מגוררים במנדולינה או בפומפייה לאורך, על מנת לקבל ז'וליינים דקים וארוכים. חוצים את הכרישה לאורכה, חותכים לג'וליין. חולטים את הירקות במשך כ2 דקות, מוציאים ומעבירים מיד למי קרח על מנת שלמור על צבעם היפה והמרקם הפריך.
2. חותכים את כשליש מהעגבניית שרי ומרוקנים אותן באמצעות כף פריזין קטנה או כפית. שומרים בצד על גבי נייר סופג.
3. בקערה, מערבבים את המסקרפונה עם הגבינה הכחולה, הפסטו והשום עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתוך שקית זילוף.
4. ממלאים את העגבניות בקרם מסקרפונה, תובלים לתוך שומשום ושומרים בצד.
5. מסננים את הירקות מהמי קרח ומעבירים לקערה. מתבלים עם מעט שמן, מיץ לימון ומלח. מערבבים היטב.
6. ההגשה: בצלחת, בתנועות סיבוביות מסדרים את הירקות בצורת קן. מניחים את העגבניות הממולאות במרכז הקן. מקשטים עם עלי כוסברה ורוקט טריים. אם אתם מתכננים הרבה אורחים, אני ממליצה לכם להכין 2-3 צלחות עם קן קטן (במקום להכין אחד גדול) ולפזרם בין המנות על השולחן. גם טעים וגם קישוט.

מרכיבים עבור 6 סועדים:
4-5 גזרים גדולים (עדיף משני צבעים)
1 כרישה (החלק הלבן)
2 כסות קרח
500 גרם עגבניות שרי מסוג טורפדינו (מאורכות יותר)
100 גרם מסקרפונה
50 גרם גבינה כחולה (לא חובה)
2 כפות פסטו כוסברה
1 שן שום, כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן
2כפות מיץ לימון
עלי רוקט ועלי כוסברה להגשה
1/2 כוס שומשום שחור ולבן מעורב

עוד מתכון חגיגי? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

רוטב עגבניות לפיצה

רוטב עגבניות לפיצה

תכננתם להכין פיצה בבית ואין רוטב? יש לי מתכון בשבילכם לרוטב עגבניות ביתי, כמו

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

  גרנולה ביתית מפנקת בטעמי וניל ואגוזים הגרנולה הביתית הפכה לאחד המאכלים הפופולריים של

אודות המחבר

השארת תגובה