גרנולה ביתית מפנקת בטעמי וניל ואגוזים

הגרנולה הביתית הפכה לאחד המאכלים הפופולריים של מדורי האוכל. יש בזה צדק: זהו מאכל פשוט, נגיש וחוסך המון זמן וגם כסף. יחד עם זאת, כשמכינים גרנולה ביתית יש כמה נקודות שצריך לשים לב אליהן. הראשונה קשורה לשֶמֶן שמשתמשים בו. לא כל שמן מתאים להכנת גרנולה, אפשר לבחור בשמן אבוקדו מכיוון שהוא העמיד ביותר לחום או בשמן זרעי ענבים, השמן הנייטרלי מכולם. הבחירה שלי – שמני אגוזים למיניהם. בכל מקרה אנו משתמשים באגוזים במתכון, לכן שמן שקדים או שמן אגוזי לוז ישתלבו כאן מצוין. עוד נקודה שכדאי לשים לב אליה – זמני הבישול השונים בין הפירות היבשים לגרנולה. כל ניסיון לערבב הכול יחד ולהכניס לקלייה בתנור יביא לכך שהצימוקים יקבלו טעם שרוף. ההמלצה שלי – לשלב את נפירות היבשים רק ב-10 הדקות האחרונות של הקלייה. אז בהצלחה, ובוקר נפלא לכולם!

מתכון מספרי "קלין איטינג"

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 120 עד 150 מעלות לכל היותר. המטרה היא רק לייבש את הגרנולה ולא להשחים אותה.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את שיבולת השועל עם הקינמון ושאר המרכיבים, מלבד שבבי הקוקוס, הצימוקים ומקל הווניל.
3. מעבירים את התערובת ל-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה וקולים למשך כ-35 דקות. מערבבים מדי 10- 15 דקות נותנים ערבוב ובודקים שהגרנולה לא נשרפת.
4. חוצים לאורך את מקל הווניל ומוציאים את הגרגירים השחורים (שומרים את המקל עצמו). ב-10 הדקות האחרונות לקלייה מוסיפים לתבניות את הפירות היבשים וגרגירי הווניל ומערבבים היטב.
5. מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי ושומרים בצנצנת סגורה עם מקל הווניל ושבבי הקוקוס. ניתן לשמור את הגרנולה בטמפרטורת החדר עד שבועיים. מעבר לכך, היא עלולה לקבל טעם לוואי.
6. להגשה: אני אוהבת לשלב עם יוגורט יווני ללא תוספת סוכר ועם תפוח-עץ מגורר, אך אפשר לגוון עם פירות טריים אחרים (בננה, אננס, פטל, אגס וכדומה).

המרכיבים עבור צריכה זוגית לשבועיים:
1 ק"ג שיבולת שועל
1 כף קינמון
קמצוץ מלח
½ כוס שקדים
½ כוס אגוזי מלך
½ כוס אגוזי קשיו
½ כוס גרעיני חמנייה
3 כפות סוכר חום דמררה
6 כפות שמן אגוזים (לוז, שקדים)
1 כוס שבבי קוקוס ללא תוספת סוכר
1 כוס צימוקים שחורים
1 מקל וניל

להגשה (לכל מנה):
1 תפוח ירוק, מגורר
1 גביע יוגורט יווני

מתכון מספרי "קלין איטינג – לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה", בהוצאה לאור "דני ספרים". 

רוצים לדעת יותר על שיטת התזונה "קלין איטינג"? 

רוצים לנסות מתכונים נוספים? 

ניתן  לרכוש  את  הספר  בכל  חנויות  הספרים  או כאן  באתר .

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

קרפ צרפתי המתכון המקורי

קרפ צרפתי המתכון המקורי

  איך מכינים קרפ מושלם? קרפ (או בלינצ'ס) מושלח מתחיל מבלילה נכונה. אחר כך אפשר

עוגיות במילוי ממרח שוקולד

עוגיות במילוי ממרח שוקולד

  עוגיות או לא להיות: ממרח שוקולד וימאת בוטנים נפגשים! לכל ילד או ילדה

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות: המדריך המלא להכנת קציצה מושלמת אוהבים קציצות לארוחת ערב? או לצהריים? או באמצע

אודות המחבר

השארת תגובה