לרועים היה פאי, אז דייגים הכינו גם
מנה לאוהבי הטעם העדין והמרקם המנחם. הרעיון הכללי למנה מגיע מפאי רועים, רק שבמקום תבשיל בשרים, הכנתי תבשיל דג עסיסי. את המנה ניתן להכין בגרסה חלבית או מי שלא מערבב דגים וחלב יכול להשתמש בתחליפי חלב צמחוניים.
מתכון לפאי דגים טעים ועסיסי
אופן ההכנה:
- מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים במים עד שמוכנים. מסננים.
- באותו הסיר, מחממים חלב עם החמאה. מחזירים פנימה את תפוחי האדמה החמים ומרסקים עד לקבלת פירה חלק. טיפ שלי: אני משתמשת במיקסר ידני ומקבת פירה לתפארת! מתבלים לפי הטעם, שומרים בצד.
- מכינים את תבשיל הדג: בסיר גדול ורחב, מטגנים בשמן את כל הבצל עד להזהבה קלה (הבצל חייב להשאר רך), מוסיפים את הדג וממשיכים לטגן עד שדג חצי מבושל. מוסיפים את הקמח והפטרוזיליה, מערבבים היטב ויוצקים פנימה את השמנת לבישול. מבשלים כ-3-4 דקות, עד שהתבשיל מתאחד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- יוצקים את תבשיל הברמונדי לתוך תבנית משומת. מניחים מעל את הפירה בצורת שכבה אחידה. מניחים מעל כמה חתיכות חמאה (או מרגרינה) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות, עד שהפירה מקבל קרסט יפה והתבשיל מבעבע.
מגישים חם.
מרכיבים עבור 6 סועדים:
1,2 ק"ג דג ברמונדי טרי, מפולט, חתוך לקוביות
200 גרם שמנת לבישול
2 כפות שמן קנולה
4 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם חמאה (או מרגרינה)
לפירה:
8-9 תפוח"א, מקולפים, מבושלים במים
100 גרם חמאה (או תחליף צמחוני)
1/2 כוס חלב (או משקה צמחוני)
מלח לפי הטעם
בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…
נעים להכיר!
שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!