טרטר - מנה מרעננת כמו גינה קטנה

אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר בחיינו היומיומיים, רובנו נתלונן על חוסר זמן. האדם המודרני מרגיש בחוסרו באופן כרוני ואין לו זמן  לשום דבר: לבלות, לשבת בנחת בבית הקפה, לטייל בטבע, לשחק עם ילדיו ואפילו… אין זמן לאכול! לו לא הפסט-פוד שמחזיק אותו בחיים (איכשהו) הוא היה נכחד כמו ברונטוזאור. למזלו,  האדם  המודרני  יכול  להתקיים ממאכלים עתירי שומני טראנס, כגון המבורגר מרשתות המזון המהיר או שווארמה מפינת הרחוב. להבדיל מדורות הקודמים לו, הוא אינו מתיישב ליד שולחן המכוסה מפה, אלא שואב את אבות המזון ישירות במכוניתו, בדרך מנקודה א' לנקודה ב' ובאיחור של חצי שעה, לפחות. אם זיהיתם בתיאור זה אחד ממכרים או קרובי משפחה, דעו לכם שלא הכל עבוד.  יש עוד צ'אנס להציל  את "הזן הלחוץ בזמן" מהשמנת יתר, מחלות לב ומסוכרת, מחלות אליהן  הוא נחשף בגלל שיטת תזונתו הלקויה. כל מה שעליכם לעשות, זה ללכוד את המסכן ולהכין לו אוכל טעים, נכון ומגוון. בגלל שכותבת השורות אינה חייה ב"לה-לה-לנד" ומבינה שלכל דקה יש משמעות, הכנתי עבורכם מתכונים הכי זריזים שאפשר. 15 דקות במטבח בלבד! בתקווה שתוכלו לבלות יותר זמן  סביב השולחן המשפחתי...

מתכון גינת טרטר מוסר ים וצזיקי

אופן ההכנה:

מכינים את הטרטר: את המוסר ים חותכים לקוביות קטנות. את הבצל הסגול קוצצים דק-דק. בקערה, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את הדג והבצל הקצוצים, כף חומץ פטל ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים במקרר.
מכינים את הצציקי: 2 מלפפונים, קולפים וקוצצים לקוביות קטנות. קוצצים את השמיר, שמים בקערה. מוסיפים יוגורט, שן שום כתושה וכף מיונז. מתבלים לפי הטעם במלח בפלפל שחור.
ההגשה: את המלפפון הנותר פורסים לעיגולים דקים (עדיף במנדולינה). חוצים את העיגולים לשניים. מניחים רינג בצלחת הגשה. מסדרים את פרוסות המלפפון במעגל בתוך הרינג. ממלאים בחצי גובה עם צציקי ומשלימים עם הטרטר. מקשטים עם ענפי שמיר ופרחי מאכל (לא חובה) ומגישים.

מרכיבים עבור 4 מנות:

2 פילה מוסר ים (כ-400 דרם)
1 מיכל שמנת להקצפה
1 כף חומץ פטל
3 מלפפונים גדולים
1 שן שום
1 מיכל יוגורט יווני
1 כף מיונז
¼ צרור שמיר
מלח ופלפל לפי הטעם

תהיו מסודרים!

תתכננו את התפריט השבועי מראש בשביל לא לבזבז זמן על קניות ואל תזלזלו במנות השאריות. למשל: קציצות ביום ראשון,  מאלה שנשארו, ביום שני עושים פאי רועים. רטטוי ביום שלישי הופך ברביעי לקיש, בחמישי – מוקפץ סיני וסגרנו את השבוע!

רוצים לספר לי איך יצא המתכון? כתבו לי בתגובות או בואו לבקר בדף הפייסבוק שלי.

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך...

סטייק סינטה צלוי בבלסמי, גרטין תפוח אדמה (כשר)

סטייק סינטה צלוי בבלסמי, גרטין תפוח אדמה (כשר)

  בשר ותפוח אדמה. מה יותר טוב מזה?! סטייק ותפוח אדמה – השילוב הקלאסי

מוחיטו אבטיח משקה למסיבה

מוחיטו אבטיח משקה למסיבה

  מוחיטו אבטיח  את המוחיטו אנו מריכים בגרסת הליים,  אך כאן הוא מופיע בצבע

מצעד הסופגניות האישי שלי

מצעד הסופגניות האישי שלי

  סופגייה קטנה ומתוקה את חג החנוכה המתקרב אפשר להרגיש וגם להריח. עוד לא

pao4

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אודות המחבר

השארת תגובה