כבד עוף? מנת גורמה ב15 דקות זה אפשרי!
להיכנס למטבח אחרי יום עבודה ארוך – זו עז: אין לנו לא כוח ולא חשק להתרוצץ עם הסירים. במקרה כזה, ארוחת ערב מסתכמת לרוב בפרוסת לחם מ"תמול-שלשום", חתיכת גבינה שהספיקה להתייבש וכוס תה. עם תחושות מעורבות של שובע ותסכול אנחנו מתיישבים מול הטלוויזיה כדי לצפות בעוד תוכנית בישול. מעולם המציאות לא הייתה כל כך רחוקה מריאליטי! אך זה ממש לא חייב להיות כך ומטרת המדור הנוכחי היא לתת לך, קורא יקר, רעיונות ופתרונות להכנת מנות בצ'יק צ'אק.
וכדי להדגים את השיטה, החלטתי להזמין לבשל ולסעוד איתי את האנשים הכי הכי עסוקים בתעשייה. כאלה, שאין להם זמן לנשום, מרוב האחריות שמוטלת עליהם… אז חשבתם שאין לכם זמן? חכו ותראו…
כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון, רוטב "גריביש"
אופן ההכנה:
מחמים שמן לטיגון.
מכינים את הטמפורה: בקערה מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה – קמח, ביצה, תבלינים ומי סודה קרים. שומרים בצד.
הכבדים: מפרידים בין 2 עונות הכבד ומסירים את העצב המרכזי.
טובלים את הכבדים בטמפורה ומיד מגלגלים בפנקו.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה ומניחים על גבי נייר סופג.
מכינים את הרוטב "גריביש": בקערה (אפשר במיקסר) שמים את החלמונים המפוררים והחרדל. מקציפים תוך כדי הוספת שמן בהדרגה (בדומה למיונז) והחומץ. קוצצים דק את החלבונים שנותרו, את הצלפים, את הטרגון, את הפטרוזיליה ואת המלפפונים החמוצים ומוסיפים את הכל לתוך הרוטב. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל.
ההגשה: פורסים דק את הפטריות (עדיף במנדולינה), מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים את הפרוסות על הצלחת. מניחים מעל את הכבדים בטמפורה ומגישים עם רוטב "גריביש" בצד.
מרכיבים עבור 4 מנות:
600 גרם כבד עוף טרי מאוד
שמן לטיגון
לטמפורה:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס מי סודה קרים מאוד
1 ביצה
2 כפות תערובת תבלינים: פפריקה, כמון, פלפל לבן, אבקת שום (לא חובה)
1 כוס פנקו
לרוטב "גריביש":
2 ביצים קשות, חלבון וחלמון מופרדים
1 כף חרדל דיז'ון חלק
½ כוס שמן ניטרלי (קנולה או זרעי ענבים)
1 כף חומץ בין יין
2 מלפפונים חמוצים
חופן עלי טרגון
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
4 פטריות שמפיניון גדולות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אהבתם את המתכון? יצא לכם טעים? רוצים לשתף אותי עם התוצאה? אשמח לקבל מכל אחד תגובה או פניה דרך אינסטגרם או פייסבוק. ספרו לי איך יצא לכם…
בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…
נעים להכיר!
שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!