פילה סלמון מאודה על מצע קוסקוס וירקות

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה : 534 קק"ל 

זמן הכנה 20 דק'

מתכון פשוט מושלם לארוחת ערב: בריא, מהיר, פשוט וידידותי לסביבה כי הוא דורש רק (!) כלי אחד בלבד להכנתו! סלמון  מהווה מקור לחומצות השומן  אומגה-3 ומסייע לשמור על בריאות הלב. עגבניות וגמבה –  הן מקור לויטמין C, אשר מסייע להגנת התאים מפני נזק שנגרם ממתחים וגם שומר על מערכת החיסון.  

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2 יח' פילה סלמון
  • 1/2 צרור בזיליקום
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 גמבה אדומה
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1 עלה דפנה
  • 1 צ'ילי אדום טרי  (לא חובה)
  • 200 גרם קוסוקס מלא
  • 150 גרם עגבניות שרי
  • 1 לימון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

שלב 1

מתבלים את הדג: מניחים את הסלמון בקערה, מתבלים במעט שמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור. 

שומרים בצד.

שלב 2

מכינים  את שאר הבמרכיבים: קולפים וקוצצים את הבצל. שוטפים וחותכים את הירקות. מפרידים  בזיליקום בין העלים לגבעולים וקוצצים את הגבעולים. חוצים את עגבניות השרי.

שלב 3

מטגנים את הירקות: במחבת עמוקה על אש בינונית, שמים כף שמן מטגנים  את הירקות עד שמתרככים במשך כ-5 דקות (מומלץ עם מכסה סגור). מוסיפים את זרעי השומר ואת עלה הדפנה. מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם. 

שלב 4

בונים את השכבה התחתונה: את הקוסקוס מפזרים  מעל הירקות באופן שווה. מוסיפים את עלי הבזיליקום. יוצקים  300 מ"ל מים חמים. מערבבים, כך שהקוסוקס והירקות יוצרים שכבה אחת.

שלב 5

מוסיפים את הדגים: מניחים את פילה הדג על גבי הקוסוקוס והירקות. מכסים את המחבת ומאדים את דג במשלך כ-15 דקות. 

שלב 6

מגישים  את הדגים  על מצע הקוסקוס והירקות. עם זילוף של מיץ לימון וגרדת לימון מעל. בתיאבון!

טיפ:

כפי שראיתם, לא חייבים ציוד מיוחד על מנת לבשל על אידוי.  שיטת הבישול זו  הכי שומרת על ערך התזונתי של הרכיבים ומתאימה לדגים,  פילה עוף, ירקות שורש או כל סוגי ירקות בכלל. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

עוגת שוקולד הכי קלה שיש

עוגת שוקולד הכי קלה שיש

עוגת השוקולד הפשוטה והטעימה ביותר למרות שאנחנו  רוצים לחדש כל הזמן,  למרות שמחפשים אתגרים

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

פוקצ'ה,  הלחם של כולנו

פוקצ'ה, הלחם של כולנו

  פוגאסה, הלחם של כולנו חודש נובמבר – עונת מסיק הזיתים וגם  עונת השמן

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה