ראמן מיסו ופטריות שיטאקי עם טופו בלייז הויסין

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה:  473 קק"ל 

זמן הכנה:  20 דק'

הידעתם  שאת מרק הראמן  מגישים  ביפן  כמעט בכל מקום, אפילו במועדוני קריוקי? יחד עם  זאת,  על מנת לטעום ראמן מעולה,  כדאי ללכת ל"ראמן-יאה", מסעדת מתמחה במאכל זה,  או למטבח  שלכם! שם תוכלו להכין בעצמכם  את המאכל האגדי.

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2 עלי מנגולד
  • 1 כרישה קטנה
  • 2 שיני שום
  • 2 גבועלי בצל ירוק
  • 50 גר' טופו
  • 1 חב' פטריות שיטאקי
  • 1 כף מיסו
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב הויסין
  • 200 גרם אטריות ראמן
  • 4 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם

שלב 1

הכנת המרכיבים: שוטפים היטב ומייבשים  את הירקות והעלים הירוקים. מפרידים  בין  החלק הלבן לירוק של המנגולד. קוצצים את הכל דק. את הפטריות פורסים  גס, ואת הטופו –  חותכים לקוביות בגודל של ביס. 

שלב 2

מבשלים את הציר למרק: בסיר, מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים את השום והכרישה. נותנים טיגון קל, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את עלי גבעולי המנגולד, מיסו ופטריות. מערבבים ומטגנים עוד כ-2 דקות.  מוסיפים 3 כוסות מים והסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים 6-7 דקות נוספות על אש נמוכה. 

שלב 3

מטגנים את טופו: במחבת חמה על אש חזקה שנים כף שמן.  מטגנים  את טופו מכל הצדדים עד להזהבה קלה. 

שלב 4

מסיימים  את הכנת הטופו: מוסיפים את רוטב ההויסין,  תערבבים  היטב ומצמצמים את הרוטב עד שהוא הופך לגלייז מבריק ומכסה את קוביות הטופו באופן  שווה. 

שלב 5

מסיימים את הכנת המרק: מוסיפים לתוך הציר את החלק הירוק של עלה מנגולד ואת האטריות. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

שלב 6

הגשה: מוזגים את המרק בקערות אישיות, מניחים מעל  קוביות הטופו ומפזרים את הבצל הירק. 

בתיאבון!

טיפ:

זהירות! רוטב סויה זה דבר מאוד מלוח.  אגב, רמת המליחות שלו יכולה להשתנות פי כמה.  כדאי לבדוק רמת הנתרן של הרוטב בזמן  הקניה ולבחור במוצר עם  כמות הנתרן הקטנה ביותר. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

בודהה בול למתחילים

בודהה בול למתחילים

רוצים להתחיל להכין בודהה בול ולא יודעים איכן להתחיל? המתכון הוא בול (!) בשבילכם...

טירמיסו המתכון האיטלקי

טירמיסו המתכון האיטלקי

  כך תעשו לכם עוגת טירמיסו.. הטירמיסו הקלאסית לא מכילה אלכוהול בכלל. אם אתם

עוגת גבינה לולי פופ

עוגת גבינה לולי פופ

  סוכריות עוגת גבינה? גאוני! לא תאמינו כמה זה קל! הרעיון הוא פשוט:  מגישים 

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה