קפונטה חצילים וגבינת חלומי מטוגנת

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה: 249 קק"ל 

זמן הכנה:  35 דק'

קפונטה (caponata) הוא תבשיל חצילים שמקורו בסיציליה ובעיני הוא אחד המאכלים המדהימים.  ניתן להגיש אותו חם,  כמנה אצמעית או תוספת, קר כסלט או על פרוסת לחם קלוי כמנת אנטי-פסטי. הכנסתי בו טוויסט קטן בנוסח יווני – קוביות חלומי מטוגנת,  הרי יוון לא כזו רחוקה מסיצילה ומבחינתי החיבור עובד מצוין. 

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 5-6 עלי אורגנו (או כף אורגנו יבש)
  • 1 בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף צלפים
  • כ10 זיתים מגולענים
  • 1 לימון
  • 4 עגבניות גדולות
  • 200 גרם חלומי
  • 4 כפות שמן
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלב 1

מכינים את כל המרכיבים: שוטפים היטב ומייבשים את הירקות. קולפים ופורסים את השום. את הבצל,  קולפים  וקוצצים דק. את החציל, חותכים לקוביות בגודל בינוני. חותכים את העגבניות ואת החלומי. סוחטים את מיץ הלימון. קוצצים את הפטרוזיליה.

שלב 2

מטגנים את החצילים: במחבת על אש גבוהה, מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים את החציל והאורגנו. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות. 

שלב 3

המשך ההכנה: כאשר החצילים מוזהבים, מוסיפים את הבצל והשום.  ממשיכים בטיגון במשך 5-6 דקות נוספות. 

שלב 4

מוסיפים את שאר המרכיבים: מוסיפים את הצלפים והזיתים, מטפטפים מעט מיץ הלימון. כשהמיץ מתאדה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 15 דקות נוספות,  עד שהן מתרככות. 

שלב 5

מטגנים את החלומי: במחבת נפרדת, על אש גבוהה, מחממים כף שמן.  מטגנים את קוביות החלומי מכל הצדדים עד להזהבה. 

שלב 6

מרכיבים את המנה: טועמים ומתקנים תיבול של התבשיל. שמים את הקפונטה בצלחת הגשה ומסדרים מעל את קוביות החלומי. מפזרים מעל את הפטרוזיליה.

בתיאבון!

טיפ:

אל תתפתו לחתוך את החצילים קטן מדי – הם יספגו הרבה שמן.  כדי למנוע זאת, חותכים אותם לקוביות של 3 ס"ם לפחות, תקבלו תוצאה מפתיע.

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

פשטידת דגים ביתית

פשטידת דגים ביתית

פשטידת נסיכת הנילוס קרמית במיוחד אצל אימא של במטבח היו הרבה כרטיסיות מתכונים שהייתה

מרק כדורי בשר

מרק כדורי בשר

מרק מקסיקני עם כדורי בשר – ׁalbóndigasׂ מסיבה שאינה ברורה לי, במהלך הטיול במקסיקו

שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

קצת על קלין איטינג…  לפני שנתחיל בהכנת השייק,  אני רוצה לספר לכם  קצת על

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה