תפוח אדמה אפוי "מדורה" עם ארטישוק וזיתים
לפני
אחרי
תאור המנה
אנרגיה למנה: 480 קק"ל
זמן הכנה: 60 דק'
מה אפשר להכין מ-4 מרכיבים בלבד? נסו את המנה הזו ותהיו מופתעים בטובה. Less is more נאמר עליה. מצד שני, כשיש כך פרחי ארטישוק, זיתי קלמטה ותפוח אדמה : מי צריך יותר?! אולי מעט גרדת לימון כדי להרים את הטעמים…
מרכיבים ל-2 סועדים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 פרחי ארטישוק כבוש
- 1/2 כוס זיתי קלמתה
- 1 לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל לפי הטעם
שלב 1
מכינים את תפוח אדמה "מדורה: מחממים תנור ל250 מעלות. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה.עוטפים אותם בנייר כסף ומכניסים לתנור ל40 דק' (או עד שמוכנים).
שלב 2
מכינים את המרכיבים: חותכים את הארטישוק, פורסים את הזיתים לטבעות וגוררים את קליפת הלימון.
שלב 3
מכינים את המילוי: שמים את כל מרכיבי המילוי לקערה, מוסיפים כף שמן, מערבבים ושמים בצד. זה הזמן לראות פרק של סדרה שאוהבים עד ש"פוטטוס" יהיו מוכנים…
שלב 4
המשך ההכנה: בודקים עם סכין או קיסם שתפוח אדמה רכים. מוציאים אותם מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום.
שלב 5
הרכבת המנה: באמצעות סכין, חותכים את תפוח האדמה לאורך, בצורת ספר. פותכים אותם בזהירות (כי חם!).
שלב 6
הגשה: ממלאים את תפוחי האדמה עם המילוי, גוררים מעל מעט גרדת הלימון ומגישים.
בתיאבון!
טיפ:
אם קניתם ארטישוק בשמן, אפשר להשתמש באותו השמן גם לתיבול המנה, במקום שמן זית.
בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…
נעים להכיר!
שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!