עוגת גבינה בריאה וקלה
עוגת גבינה זאת היא פשוט מושלמת!!! הרבה יותר קלה ופחות שמנה מהעוגה המסורתית שכולנו מכירים. מצד שני, זה לא באמת משפיע על הטעם וניהנים ממנה לא פחות, תאמינו לי. אז אם אחלטתם לפנק עם עוגת גבינה, כמובן שעדיף המתכון הזה.
מדובר במתכון צרפתי במקור, מאזור אלזס, שם מכינים את העוגה הזו מדור לדור. אגב, אתם יכולים להשתמש בתבנית גבוהה, ממש כמו באוגה המסורתית. העוגה עולה מאוד יפה ולא מאבדת הרבה בגובה.
אני אוהבת לשלב לה תחתית מבצק פריך ומכינה אותה בצורת טארט, אבל ממש לא חובה! אם רוצים לבוותר על הבצק, ניתן פשוט לפורר בתחתית עוגיות , כמו שעושים עם עוגת גבינה ניו-יורקית.
כמובן ששיא השיאים – לשלב מעל קצפת, פירות יער, תותים טריים או כל דבר שתרצו על מנת להפוך אותה להרבה יותר חגיגית.
הכמויות במתכון מתאימים לתבנית 26 גבוהה (תבנית מתפרקת) . במקרה של הטארט, אני מורידה את הכמות ל2/3 (במקום 5 ביצים – 3).
כל מה שנשאר – להתחיל להכין. ושיהיה בתיאבון!
עוגת גבינה - מרכיבים
לבצק פריך:
- 180 גרם קמח
- 100 חמאה
- 100 סוכר
- ביצה אחת.
למלית:
- 5 ביצים מופרדות
- 500 גבינת שמנת
- 250 שמנת חמוצה 9% או יותר
- גרדת לימון אחד
- 150 סוכר
- 42 גרם קורנפלור
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
עוגת גבינה - אופן ההכנה
להכנת המלית לעוגת גבינה:
- מחממים תנור ל220 מעלות.
- מפרידים בין החלמון לחלבון. את החלבונים (הלבן) שמים בצד.
- בקערה, מערבבת את כל המרכיבים יחד עם חלמונים.
- כאשר התערובת של חלמונים מוכנה, בקערה נפרדת מקציפה את החלבון לקצף יציב.
- מקפלים את החלבונים לתערובת החלמון כמו למוס (ראשית, מערבבים כ 1/3 מחלבונים ואז מקפלים בעדינות את הנותרים.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת או לתוך הקלטית מבצק פריך.
- אופים בחום 180 בערך 45-50 דקות. מצננים בחוץ ומקררים במקרר במשך כשעתיים עד להגשה.
- להגשה: מפזרים מעל אבקת סוכר או מזלפים קצפת. אפשר לקשט עם פירות טריים לפי הטעם.
להכנת הבצק:
רוצים לדעת איך מכינים תחתית לפאי? כנסו
- מערבבים את כל החומרים לבצק יחד, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק (עדיף בין 2 דפי אפייה) לעובי של 1/2 ס"מ.
- מרפדים את התבנית.
- מכסים עם דף נייר אפיה ומשים מעל קטניות בשים (שעועית או חומוס).
- אופים במשך כ12-15 דקות בחום של 180 מעלות. המשקולת שיצרנו מקטניות עוזרת לבצק לשמור על הצורה השטוחה.
- מסירים את המשקולת ואופים עוד כ-5 דקות. הבצק אינו חייב להיות מוכן ב100%, הוא מסיים את האפייתו יחד עם המלית.
- הקלטית מוכנה לשימוש. את השלב הזה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר במשך יום-יומיים עד לשלב הכנת העוגה.
טיפ: לא רוצים להסתבך עם הבצק? קחו עוגיות שיש בבית, ריסקו אותן במעבד מזון. תוסיפו 2 כפות חמאה מומסת. תערבבו היטב. תשתמשו בתערובת לריפוד התבנית. מומלץ להכין מראש ולשים במקרר לשעה עד שהתחתית תתייצב.
אהבתם? בואו לבקר בדף האינסטגרם שלי!