איך לבשל עם ילדים?

איך לבשל עם ילדים? רגעים קטנים

לעתים קרובות אני תוהה איזה זכרונות משפחתיים יישארו אצל ילדים כשהם יגדלו. האם אלה יהיו טיולים משפחתיים בטבע, ערבי שישי בחיק משפחתי, נסיעות לחופשות? או להפך: רגעים קטנים ופחות רשמיים, שמתיישבים יחד על הספה וצופים בסרט או צוחקים על פרצופים שעושה האח הקטן? אני זוכרת היטב בישולים עם סבתא שלי, ואני מאוד אוהבת את הזכרונות האלה. אולי שם החלה האהבה שלי לאוכל? בגלל שאני נותנת יד חופשית במטבח לילדיי, וגם מכיוון שזוג ידיים נוספות זה תמיד טוב, אני מקפידה להיעזר בילדים שלי במטבח. יש לקוות, שהזיכרונות שלהם יהיו אוהבים בדיוק כמו שלי.

היום, כשטיפאני, בתי השנייה, בת 13, היא מסוגלת לעמוד כמעט בכל משימה. אך גם שהייתה יותר קטנה, תמיד רצתה להשתמש באותם כלים שאני משתמשת בהם ולבשל מאכלים אמיתיים. כמובן שלא ביקשתי ממנה לקצוץ בצל או לטגן צ'יפס בשמן עמוק, אך תתפלאו לגלות איזה משימות הילד שלכם מסוגל לבצע בעצמו. רוצות לנסות? לכן ערכתי מדריך קטן לבישול משותף עם ילדים.

excited-little-girl-for-cake-decorating-3992212

לבשל עם ילד מתחת לגיל שנתיים

זה הזמן להתחיל את החשיפה. לחברה שלי יש במה מיוחדת המאפשרת לילד לעמוד לצידה באופן בטיחותי, הרחק מהסכינים או מהסירים החמים. תנו לילד כלים בלתי שבירים כגון כפות עץ או כוסות מדידה. אחד הדברים האהובים  על בני הקטן – "שטיפת כלים" מפלסטיק בכיור.

chef-kitchen-cooking-baby-35666

בישול עם ילד בגילאי מ 2 עד 3

תתחילו להרגיל את הילד לשטוף ידיים לפני הבישול. תתכוננו לבלגן: בגיל הזה הילדים אינם מודאגים ממצב רצפת המטבח.

משימות המתאימות לגיל:

שטיפת ירקות, הברשה עם שמן או ביצה, לישת בצק, שבירת ביצה (בעזרתך), ערבוב, ניגוב, זריקה לפח.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

לבשל עם ילד בגילאי מ 4 עד 6

בשלב זה, אפשר להתחיל להשתמש בכלי בישול אמיתיים, אם כי עדיין צריכים להתרחק מתנור או מסירים חמים.

משימות במטבח המתאימות לגיל:

לערבב חומרים, לקלף ביצים קשות, פו"א מבושל או בננות, לסחוט פירות הדר, לחתוך עם מספריים עשבי התיבול, לרוקן קערה, לקשט עם שקית זילוף, לשמן תבנית, לערוך שולחן, לחתוך עם סכין בטוחה דברים  רכים כגון: בננה, אבוקדו, ביצה קשה. 

רעיונות למתכונים להכין ביחד:

עוגיות, עוגות ומאפים, ואם רוצים להימנע מסוכר, אפשר להכין מטבלים כגון חומוס, צציקי או גוואקמולי, גרנולה עם יוגורט ופרי, סלטים, רטבים ופירה.

 

לבשל עם ילדים

לבשל עם ילד בגילאי מ 7 עד 9

בגיל הזה אין כמעט  משימה שילדים לא מסוגלים לבצע, בין אם זה לבד או בליווי מבוגרים. בגיל הזה ילד מגלה שימוש בכלל אביזרי מטבח (קולפן, פומפייה, מצקת, כף פריזיין, מערוך וכו'), לומד צורות חיתוך שונות (עגולים, מקלונים וכד')…  זה הזמן להקפיד על כללי הבטיחות: שרוולים מקופלים, שער אסוף, עמדת עבודה נקייה וזהירות רבה ליד תנור חם או סירים חמים. 

משימות שמתאימות לגיל:

לגלגל קציצות, לגרור גבינה בפומפייה, לשפד, למזוג מרק באמצעות מצקת, לסדר ירקות על מגש לצלייה, להשתמש בבלנדר ולהכניס לתנור (בליווי מבוגר), לחתוך  סלט ירקות, להתחיל לעבוד לפי המתכון ולהכין דברים פשוטים כגון: עוגה בחושה, מקושקשת, שקשוקה, מרק, פסטה, נשיקות וכו'

אספתי באתר זה המון מתכונים לא רק פשוטים, אלא גם שכיף להכין ביחד. חלקם דורשים קצת מיומנות, אך אם לא ננסה, איך נצליח?

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

מחפשים עוד מתכון?
בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס ביתי זה עניין אחר לגמרי! לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס,  זה

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל שהגיע מטורקיה סימיט  הוא בייגל הטורקי, מצופה שומשום, שהכי

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור צלוי ללא טיפת שמן עוף בתנור היא מנה אולטימטיבית שיכולה

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן