להצליח להכין עוף בתנור לא נשמע כזה סיפור גדול. כמו מנות רבות, זה נראה די פשוט, אבל זה לא תמיד המקרה. עשיתי לא מעט ניסיונות של מתכונים ואני ממש ממליצה על המתכון עתיק ימים, בן כ-3000 שנה! אולי לפני 3000 שנה המתכון היה מתחיל במילים: "לכו תפסו עוף בחצר…" וגם לא בטוח שהתנורים אז הקפידו על החום בטמפרטורה של 150 מעלות בדיוק. אבל… השילוב בין התבלינים לדבש עבד אז ועובד עד היום.
לגבי הצלייה: באופן אישי יש לי תנור די סטנדרטי. אני מתחילה להכין את העוף במחצית התחתונה של התנור בחום נמוך, יחסית של 150 מעלות. לקרת הסוף, שהעוף מוכן, אני מעבירה את התנור למצב "גריל" שהופך את העור לזהוב ופריך.
כמה כללים קטנים לפני הבישול: תוציאו את העוף מהמקרר כשעתיים לפני הבישול, שטפו ונגבו אותו, עסו אותו בתערובת תבלינים ומלח גס, בישולו ותנו לו זמן המנוחה לאחר שהוא יוצא מהתנור.