עוף בתנור צלוי בדבש ועשבי תיבול

להצליח להכין עוף בתנור לא נשמע כזה סיפור גדול. כמו מנות רבות, זה נראה די פשוט, אבל זה לא תמיד המקרה. עשיתי לא מעט ניסיונות של מתכונים ואני ממש ממליצה על המתכון עתיק ימים, בן כ-3000 שנה! אולי לפני 3000 שנה המתכון היה מתחיל במילים: "לכו תפסו עוף בחצר…" וגם לא בטוח שהתנורים אז הקפידו על החום בטמפרטורה של 150 מעלות בדיוק. אבל… השילוב בין  התבלינים לדבש עבד אז ועובד עד היום. 

לגבי הצלייה: באופן אישי יש לי תנור די סטנדרטי. אני מתחילה להכין את העוף במחצית התחתונה של התנור בחום נמוך, יחסית של 150 מעלות. לקרת הסוף,  שהעוף מוכן, אני מעבירה את התנור למצב "גריל" שהופך את העור לזהוב ופריך. 

כמה כללים קטנים לפני הבישול: תוציאו את העוף מהמקרר כשעתיים לפני הבישול, שטפו ונגבו אותו, עסו אותו בתערובת תבלינים ומלח גס, בישולו ותנו לו זמן המנוחה לאחר שהוא יוצא מהתנור.

עוף בתנור

מרכיבים לעוף בתנור

  • עוף 1 בגודל בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל 1 בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים
  • 5-6 תפוחי אדמה/בטטות
  • כף 1 אורגנו
  • 3 כפות דבש
  • מלח גס, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • בקערה, שמים 3 כפות שמן זית, שתי שיני שום כתושות ובצל קצוץ, כף אורגנו, 3 כפות דבש, קורט מלח גס וחצי כפית פלפל שחור. מעסים את העוף במערובת זו ומעבירים על תבנית שמתאימה לתנור. את שארית מהתיבול אפשר לפזר מעל או לשים בתוך העוף.
  • חותכים שתי גבעולי סלרי ושני גזרים לקוביות גדולות.  אפשר להוסיף גם תפוחי האדמה, בטטה או כל ירק איר שאוהבים.
  • צולים את העוף במשך שעה בחום של 150 מעלות. מעבירים את התנור למצב "גריל" ומעלים את הטמפרטורה ל220 מעלות. צולים את עוף במשך 5-7 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים מהתנור.
  • נותנים "לנוח" במשך כ-10 דקות לפני ההגשה.
  • מגישים חם עם ירקות בצד.

בשיטת הצלייה הזו, העוף יוצא מאוד מאוד עסיסי, מלא מיצים עם  עור פריך. הירקות סופגים את הטעמים של עשבי התיבול ושל העוף, ללא ספק, מביאים תוספת מכובדת למנה.

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

אודות המחבר

השארת תגובה