בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס ביתי זה עניין אחר לגמרי!

לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס,  זה כמו לדמיין סרט טורקי בלי דמעות. למרות שאנחנו די רגילים למאכל הזה ומדפי המאפיות מלאות כל סוגי בורקס, לבורקס ביתי שיוצא מהתנור יש טעם אחר. בטורקיה בעיקר משתמשים בבצק פילו שלא מכיל מרגרינה או שומן בכלל. את המילוי יכול להיות כמעט עם  כל דבר: גבינות, ירקות, ביצים קשות או בשרים – הבחירה היא שלכם. בחרתי לאפות אותם לא כיחידים  על גבי מגש אפיה,  אלא כנאפה אחד, בנוי מבורקסים קטנים: גם יפה וגם שומר על הבצק מהתייבשות יתר. 

בורקס - מרכיבים

מרכיבים  עבור כ36 יח'

1 חב' בצק פילו

100 גרם גבינה שאוהבים (ריקוטה במקרה שלי)

2 חצילים די קטנים

מלח לפי הטעם

100 גרם חמאה מוסמת

שומשום

בורקס פילו - אופן ההכנה

להכנת בורקס פילו ביתי:

  1. על הגז (גריל או בתנור) קולים את החצילים עד שמתחילים להוציא אדים. חוצים אותם ומרוקנים באמצעות כף לתוך קערה. מוסיפים  את הריקוטה, מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם. המילוי שלנו מוכן.  
  2. באמצעות מספריים או סכין, חותכים את הפילו ל-6 רצועות (את כל החבילה בפעם אחת) פורסים  את הרצועות על גבי משטח עבודה נקי או נייר אפייה. 
  3. באמצעות מברשת, מורחים בחמאה את הבצק. שמים כפית מילוי ומקפלים בצורת משולש קטן. חוזרים  על הקיפול בצורת משולש עד סוף הרצועה (כך מקבלים בורקס עם מלא שכבות). מניחים לתוך תבנית משומנת מראש. חוזרים  על הפעולה עד שכל התבנית מתמלא. 
  4. מורחים מעל  בחמאה שנותרה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד ג'ג'יק מרענן.
  5.  

טיפ: קשה לכם לקפל משולשים? אתם יכולים לגלגל את המילוי לתוך הבצק וליצור סוג של "נקניק", מסדרים  את הבצק בצורת ספירלה – גם קל ומהיר וגם יפה לעין…

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

מחפשים עוד מתכון?
בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס ביתי זה עניין אחר לגמרי! לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס,  זה

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל שהגיע מטורקיה סימיט  הוא בייגל הטורקי, מצופה שומשום, שהכי

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור צלוי ללא טיפת שמן עוף בתנור היא מנה אולטימטיבית שיכולה

אודות המחבר

השארת תגובה