לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס, זה כמו לדמיין סרט טורקי בלי דמעות. למרות שאנחנו די רגילים למאכל הזה ומדפי המאפיות מלאות כל סוגי בורקס, לבורקס ביתי שיוצא מהתנור יש טעם אחר. בטורקיה בעיקר משתמשים בבצק פילו שלא מכיל מרגרינה או שומן בכלל. את המילוי יכול להיות כמעט עם כל דבר: גבינות, ירקות, ביצים קשות או בשרים – הבחירה היא שלכם. בחרתי לאפות אותם לא כיחידים על גבי מגש אפיה, אלא כנאפה אחד, בנוי מבורקסים קטנים: גם יפה וגם שומר על הבצק מהתייבשות יתר.