חיפוש לפי קטגוריה

חורף: מתכונים לכולם

מתכונים לכולם - הם מתכונים הכי פשוטים והכי מהירים שכל אחד יכול להצליח.  לא משנה מה היא רמת היידע שלכם בבישול,לא משנה מה הוא הרקע שלכם במטבח. אני לא אוהבת דברים מסובכים ואין לי זמן להיות כל היום במטבח.  אני מאמינה שגם אתם כמוני.  לא צריך לפחד.

רוצים להצליח מתכון חדש? קבלו מספר טיפים.

  • תקראו את המתכון בשלמותו ותתבוננו בתמונה.  אם משהו לא מסתדר לכם בין התהלך לתוצאה- תקראו שוב.
  • תכינו מראש את כל חומרי הגלם. בשפה מקצועים  זה נקרא "MISE EN PLACE" - העמדה. העמדה עוזרת לטבחים  במטבח לחסוך זמן ולהישאר בריכוז.  כאשר כל חומרי הגלם מול העיניים לא שוכחים שום  דבר. 
  • זמני הבישול  המויינים  במתכון הם בדרך כלל נכונים,  אבל הם תלויים גם  בציוד שלכם בבית.  אם הגז או התנור שלכם חלשים או חזקים  מדי,  קחו זאת בחשבון. בכל מקרה, תמיד צריך להיות  עם יד על הדופק - בישול זה לא מדע מדוייק, לפחות, לרוב...
  • תכננו את התפריט שלכם.  דברים  שאפשר להכין מראש, תכינו מראש.  זה יחסוך לכם  זמן  יקר. 
ראשונות
עגבניות שרי ממולאות גבינה

עגבניות שרי ממולאות גבינה

  גם נשנוש וגם קישוט? מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור.

קרא עוד ←
טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר – מנה מרעננת כמו גינה קטנה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר

קרא עוד ←
פוקצ'ה בדקה לשבועות

פוקצ'ה בדקה לשבועות

מאת פאולין שובל אורחים בדלת? פוקצ'ה מוכנה בדקה זה אפשרי? כנראה שלא נצליח לברוח

קרא עוד ←
בשרים ועופות
קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות: המדריך המלא להכנת קציצה מושלמת אוהבים קציצות? כאשר מדברים על אוכל ביתי, מה

קרא עוד ←
כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף? מנת גורמה ב15 דקות זה אפשרי! להיכנס למטבח אחרי יום עבודה ארוך

קרא עוד ←
לחמניות באו צבעוניות במילוי בשר

לחמניות באו צבעוניות במילוי בשר

  מוגדש לכל אוהבי כריך בשר טעים ועסיסי אווזית או סינטה? במתכון זה נעשה

קרא עוד ←
דגים
פשטידת דגים ביתית

פשטידת דגים ביתית

  פשטידת נסיכת הנילוס קרמית במיוחד אצל אימא של במטבח היו הרבה כרטיסיות מתכונים

קרא עוד ←
תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

  דגים בחורף: טעים וזריז דגים בחורף? חורף כאן והתפריט שלנו השתנה בהתאם. יותר

קרא עוד ←
טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר – מנה מרעננת כמו גינה קטנה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר

קרא עוד ←
צמחוני
מוחיטו אבטיח משקה למסיבה

מוחיטו אבטיח משקה למסיבה

  מוחיטו אבטיח  את המוחיטו אנו מריכים בגרסת הליים,  אך כאן הוא מופיע בצבע

קרא עוד ←
ניוקי תפוח אדמה בקרם פלפלים קלויים

ניוקי תפוח אדמה בקרם פלפלים קלויים

  הידעתם ש… פלפל הוא, בעצם, פרי ולא ירק פלפל בצבעים שונים גודל …

קרא עוד ←
פסטה ברוטב שמנת פטריות

פסטה ברוטב שמנת פטריות

  איך מבשלים פסטה? כעיקרון,  עליך להיצמד להוראות היצרן.  במידה וזה לא אפשרי או

קרא עוד ←
נשנושים
עגבניות שרי ממולאות גבינה

עגבניות שרי ממולאות גבינה

  גם נשנוש וגם קישוט? מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור.

קרא עוד ←
סלסת עגבניות שרי צהובות

סלסת עגבניות שרי צהובות

  הידעתם ש… סלסה ("רוטב" בספרדית) היא בעצם סלטון קטן, אותו אפשר להגיש בכל

קרא עוד ←
שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

קצת על קלין איטינג…  לפני שנתחיל בהכנת השייק,  אני רוצה לספר לכם  קצת על

קרא עוד ←
קינוחים
טירמיסו המתכון האיטלקי

טירמיסו המתכון האיטלקי

  כך תעשו לכם עוגת טירמיסו.. הטירמיסו הקלאסית לא מכילה אלכוהול בכלל. אם אתם

קרא עוד ←
עוגת מספרים

עוגת מספרים

  עוגת מספרים לימונית וקלה העוגה שכבשה אתהרשתמגיעה גם לאתר שלי. לכל מי שראה

קרא עוד ←
עוגת בול עץ

עוגת בול עץ

יצאת לי בול! כשראיתי לראשונה את העוגה הברזילאית  בעלת המון השכבות, אשר נראתה ממש

קרא עוד ←

איך נתחיל לבשל בריא? 

נתחיל מזה, שספרי בישול היו מלווים את בני האדם מאז ומתמיד: עוד ביוון העתיקה, במאה ה-IV לפני הספירה,  ארכסטרט חיבר יותר מאלף שירים על אמנות קולינרית. ספרו של אפיקיוס הרומי הגיע עד אלינו בשלמותו מהמאה ה-I, כלומר מלפני 2000 שנה בדיוק. בכל התקופות ובכל העמים הידע הקולינרי נאסף והועבר בין דור לדור. אחד הדברים  המרתקים הוא לגלות את הטעמים  של פעם, כמו שסבאים של הסבאים שלנו יכלו לטעום.

זה, בעצם, מהות המתכון בשבילי: לשמר טעמים מעבר ליכולתנו לשמר את המזון עצמו. 

בתקופה אחרונה,  נהיה פופלארי מאוד להצמיד מילה "בריא" כמעט לכל דבר. חטיף - בריא, שמן - בריא, עוגיות - בריאות, עוגת שוקולד - כמעט בריאה... ברור הוא שזו הדרך שלנו למתן את רגשות האשם ולזלול ללא גבול: הרי זה בריא וזה יעשה גם אותנו  בריאים, כמובן. בפועל,  מאכל "בריא" גורם לפעולה הפוכה - אנחנו מפסיקים לחשוב וצורכים מעבר למה שהגוף שלנו צריך באמת.  

האם בכלל קיים מתכון בריא?

ללא ספק! כמו שקיימות שיטות בישול בריאות שמכבדות את חומר הגלם ולא משנות אותו ברמה כימית כך שהגוף שלנו לא מסוגל להתמודד איתו. כמו שקיימים חומרי גלם איכותיים שלא מכילים חומרים כימיים כגון: מייצבים, משמרים, משפרי טעם וריח, צבעי מאכל וכו'. 

יחד עם זאת, חייבים להבין  שאוכל הוא מאוד אינדיבידואלי, אישי.  מלבד לספק לנו חומרים בסיסיים להפקת אנרגיה ולבניית הגוף, לכל אדם - דרישות משלו, תלויות בגילו, מצבו הבריאותי והרגלי חיים. במילים אחרות, מה שבריא לספורטאי בן 18 שרץ/שוחה/קופץ בין 6 ל 8 שעות ביום לא בריא לתינוק בין 8 חודשים או לאישה בגיל המעבר.  על מנת להבין מה בריא בשבלנו, אנלנו קודם כל צריכים להגדיר את עצמנו ולהבין מה הם הצרכים של הגוף שלנו.  

לחם מלא זה בריא? כמובן שברוב המקרים התשובה היא "כן",  אך כבר פגשתי אנשים עם בעיה בריאותית מסויימת שלחם מלא מזיק להם לא פחות מרעל. לאכול מוצרי חלב זה בריא?  הרי, יש בהם סידן! ברור בוא שאדם עם אלרגיה ללקטוז חייב למצוא מקור סידן אחר.

סוכרים זה רעל? נסו לשכנע בכך אדם שנמצע במצב של איפוגליקמיה (חוסר סוכר בדם). 

איך נדע מה הוא מתכון בריא?

למתכון בריא, לפי הגדרתי, תחונות הבאות:

  1. מתכון בריא מבוסס על שיטות בישול רכות וידידותיות לחומרי גלם: בישול קצר, אידוי, צלייה בחום נמוך וכוד'
  2. במתכון בריא כמעט ולא תמצעו מרכיבים מתעשייה (רטבים מוכנים, חומרי טעם מלאכותיים, צבעי מאכל וכו')
  3. במתכון בריא לא עושים שימוש מוגזם במלח או בתבלינים על מנת לכבד את הטעם הטבעי של המרכיבים ולא להסוות אותם.
  4. במתכון בריא משתמשים  בחומרי גלם איכותיים (בשר, גדים או ירקות  טריים ולא קפואים, שמן איכותי לא מזוכך, סוכרים  איכותיים (דמררה או סוכר דקלים)...
  5. במתכון בריא נקבל המלצות נכונות על קנייה נכונה, שימוש ושימור המאכל, כמויות מדויקות וכמות הסועדים.

עכשיו שאתם יודעים להבדיל בין מתכון בריא לסתם מילה "בריא" בכותרת - תתחילו לבשל! (ציטוט - "מאסטר שף")

רוצים לשמור על הקשר ולהיות מעודכנים? בואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.