חיפוש לפי קטגוריה

חורף: מתכונים לכולם

מתכונים לכולם - הם מתכונים הכי פשוטים והכי מהירים שכל אחד יכול להצליח.  לא משנה מה היא רמת היידע שלכם בבישול,לא משנה מה הוא הרקע שלכם במטבח. אני לא אוהבת דברים מסובכים ואין לי זמן להיות כל היום במטבח.  אני מאמינה שגם אתם כמוני.  לא צריך לפחד.

רוצים להצליח מתכון חדש? קבלו מספר טיפים.

  • תקראו את המתכון בשלמותו ותתבוננו בתמונה.  אם משהו לא מסתדר לכם בין התהלך לתוצאה- תקראו שוב.
  • תכינו מראש את כל חומרי הגלם. בשפה מקצועים  זה נקרא "MISE EN PLACE" - העמדה. העמדה עוזרת לטבחים  במטבח לחסוך זמן ולהישאר בריכוז.  כאשר כל חומרי הגלם מול העיניים לא שוכחים שום  דבר. 
  • זמני הבישול  המויינים  במתכון הם בדרך כלל נכונים,  אבל הם תלויים גם  בציוד שלכם בבית.  אם הגז או התנור שלכם חלשים או חזקים  מדי,  קחו זאת בחשבון. בכל מקרה, תמיד צריך להיות  עם יד על הדופק - בישול זה לא מדע מדוייק, לפחות, לרוב...
  • תכננו את התפריט שלכם.  דברים  שאפשר להכין מראש, תכינו מראש.  זה יחסוך לכם  זמן  יקר. 
ראשונות
פיצה? פיצה – פיצה!

פיצה? פיצה – פיצה!

  רוצה פיצה? תפתחי יוטיוב! אינני יודעת אם אני מקרה יוצא דופן או שגם

קרא עוד ←
טטאקי סלמון ברבע שעה

טטאקי סלמון ברבע שעה

  טטאקי סלמון: מנת גורמה בפחות מרבע שעה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת

קרא עוד ←
"קן" עגבניות שרי

"קן" עגבניות שרי

  גם נשנוש וגם קישוט? מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור.

קרא עוד ←
בשרים ועופות
כריך לחמניות באו צבעוניות וסינטה צלוייה

כריך לחמניות באו צבעוניות וסינטה צלוייה

מוגדש לכל אוהבי כריך בשר טעים ועסיסי במתכון זה נעשה שימוש בחלקו העליון של

קרא עוד ←
מרק כדורי בשר

מרק כדורי בשר

  מרק מקסיקני עם כדורי בשר – ׁalbóndigasׂ מסיבה שאינה ברורה לי, במהלך הטיול

קרא עוד ←
כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף? מנת גורמה ב15 דקות זה אפשרי! להיכנס למטבח אחרי יום עבודה ארוך

קרא עוד ←
דגים
טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר מוסר ים וצזיקי

טרטר – מנה מרעננת כמו גינה קטנה אם נצטרך להצביע על הבעיה הכואבת ביותר

קרא עוד ←
תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

  דגים בחורף: טעים וזריז דגים בחורף? חורף כאן והתפריט שלנו השתנה בהתאם. יותר

קרא עוד ←
פשטידת דגים כמו בבית

פשטידת דגים כמו בבית

  פשטידת נסיכת הנילוס קרמית במיוחד אצל אימא של במטבח היו הרבה כרטיסיות מתכונים

קרא עוד ←
צמחוני
ניוקי תפוח אדמה בקרם פלפלים קלויים

ניוקי תפוח אדמה בקרם פלפלים קלויים

  הידעתם ש… פלפל הוא, בעצם, פרי ולא ירק פלפל בצבעים שונים גודל …

קרא עוד ←
סלסת עגבניות שרי צהובות

סלסת עגבניות שרי צהובות

  הידעתם ש… סלסה ("רוטב" בספרדית) היא בעצם סלטון קטן, אותו אפשר להגיש בכל

קרא עוד ←
פסטה ברוטב שמנת פטריות

פסטה ברוטב שמנת פטריות

  איך מבשלים פסטה? כעיקרון,  עליך להיצמד להוראות היצרן.  במידה וזה לא אפשרי או

קרא עוד ←
נשנושים
"קן" עגבניות שרי

"קן" עגבניות שרי

  גם נשנוש וגם קישוט? מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור.

קרא עוד ←
סלט פלפלים ובורגול מרענן

סלט פלפלים ובורגול מרענן

  חסר לכם פלפל בחיים? תמלאו! עכשיו ברצינות: למה לאכול פלפלים? הנה מספר סיבות

קרא עוד ←
גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

  גרנולה ביתית מפנקת בטעמי וניל ואגוזים הגרנולה הביתית הפכה לאחד המאכלים הפופולריים של

קרא עוד ←
קינוחים
עוגת בול עץ

עוגת בול עץ

יצאת לי בול! כשראיתי לראשונה את העוגה הברזילאית  בעלת המון השכבות, אשר נראתה ממש

קרא עוד ←
כדורי שוקולד שכיף להכין עם ילדים

כדורי שוקולד שכיף להכין עם ילדים

  מכינים כדורי שוקולד ביחד עם הילדים אמנם זה לא המתכון היחידי לכדורי שוקולד, 

קרא עוד ←
עוגת מספרים

עוגת מספרים

  עוגת מספרים לימונית וקלה העוגה שכבשה אתהרשתמגיעה גם לאתר שלי. לכל מי שראה

קרא עוד ←

איך נתחיל לבשל בריא? 

נתחיל מזה, שספרי בישול היו מלווים את בני האדם מאז ומתמיד: עוד ביוון העתיקה, במאה ה-IV לפני הספירה,  ארכסטרט חיבר יותר מאלף שירים על אמנות קולינרית. ספרו של אפיקיוס הרומי הגיע עד אלינו בשלמותו מהמאה ה-I, כלומר מלפני 2000 שנה בדיוק. בכל התקופות ובכל העמים הידע הקולינרי נאסף והועבר בין דור לדור. אחד הדברים  המרתקים הוא לגלות את הטעמים  של פעם, כמו שסבאים של הסבאים שלנו יכלו לטעום.

זה, בעצם, מהות המתכון בשבילי: לשמר טעמים מעבר ליכולתנו לשמר את המזון עצמו. 

בתקופה אחרונה,  נהיה פופלארי מאוד להצמיד מילה "בריא" כמעט לכל דבר. חטיף - בריא, שמן - בריא, עוגיות - בריאות, עוגת שוקולד - כמעט בריאה... ברור הוא שזו הדרך שלנו למתן את רגשות האשם ולזלול ללא גבול: הרי זה בריא וזה יעשה גם אותנו  בריאים, כמובן. בפועל,  מאכל "בריא" גורם לפעולה הפוכה - אנחנו מפסיקים לחשוב וצורכים מעבר למה שהגוף שלנו צריך באמת.  

האם בכלל קיים מתכון בריא?

ללא ספק! כמו שקיימות שיטות בישול בריאות שמכבדות את חומר הגלם ולא משנות אותו ברמה כימית כך שהגוף שלנו לא מסוגל להתמודד איתו. כמו שקיימים חומרי גלם איכותיים שלא מכילים חומרים כימיים כגון: מייצבים, משמרים, משפרי טעם וריח, צבעי מאכל וכו'. 

יחד עם זאת, חייבים להבין  שאוכל הוא מאוד אינדיבידואלי, אישי.  מלבד לספק לנו חומרים בסיסיים להפקת אנרגיה ולבניית הגוף, לכל אדם - דרישות משלו, תלויות בגילו, מצבו הבריאותי והרגלי חיים. במילים אחרות, מה שבריא לספורטאי בן 18 שרץ/שוחה/קופץ בין 6 ל 8 שעות ביום לא בריא לתינוק בין 8 חודשים או לאישה בגיל המעבר.  על מנת להבין מה בריא בשבלנו, אנלנו קודם כל צריכים להגדיר את עצמנו ולהבין מה הם הצרכים של הגוף שלנו.  

לחם מלא זה בריא? כמובן שברוב המקרים התשובה היא "כן",  אך כבר פגשתי אנשים עם בעיה בריאותית מסויימת שלחם מלא מזיק להם לא פחות מרעל. לאכול מוצרי חלב זה בריא?  הרי, יש בהם סידן! ברור בוא שאדם עם אלרגיה ללקטוז חייב למצוא מקור סידן אחר.

סוכרים זה רעל? נסו לשכנע בכך אדם שנמצע במצב של איפוגליקמיה (חוסר סוכר בדם). 

איך נדע מה הוא מתכון בריא?

למתכון בריא, לפי הגדרתי, תחונות הבאות:

  1. מתכון בריא מבוסס על שיטות בישול רכות וידידותיות לחומרי גלם: בישול קצר, אידוי, צלייה בחום נמוך וכוד'
  2. במתכון בריא כמעט ולא תמצעו מרכיבים מתעשייה (רטבים מוכנים, חומרי טעם מלאכותיים, צבעי מאכל וכו')
  3. במתכון בריא לא עושים שימוש מוגזם במלח או בתבלינים על מנת לכבד את הטעם הטבעי של המרכיבים ולא להסוות אותם.
  4. במתכון בריא משתמשים  בחומרי גלם איכותיים (בשר, גדים או ירקות  טריים ולא קפואים, שמן איכותי לא מזוכך, סוכרים  איכותיים (דמררה או סוכר דקלים)...
  5. במתכון בריא נקבל המלצות נכונות על קנייה נכונה, שימוש ושימור המאכל, כמויות מדויקות וכמות הסועדים.

עכשיו שאתם יודעים להבדיל בין מתכון בריא לסתם מילה "בריא" בכותרת - תתחילו לבשל! (ציטוט - "מאסטר שף")

רוצים לשמור על הקשר ולהיות מעודכנים? בואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.