כלל מס' 1: בודהה בול חייב ליהות טבעוני.
אל תאמינו לכל מי שמפרסם תמונות ומתכונים של בודהה בול עם חזה עוף או ביצים קשות. בודהה בול אמיתי תמיד 100% מין הצומח.
כלל מס' 2: 1/3, 1/3, 1/3
המרכיבים יכולים להישתנות, אך היחס תמיד יהיה אותו יחס: שליש ירק (חסה, בוק צוי, נבטים, תרד, רוקט או כל עלה שתרצו),שליש ירקות טריים או מבושלים (שורשים בתנור או טריים, ברוקולי חלוט, כרוב, גמבות או מלפפון – הכל הולך), השליש האחרון – חלבונים מין הצומח (עדשים,שעועית, קינואה, חומוס, סויה ואחרים)… אפשר להוסיף תיבול, כמובן. לפי הטעם: מיץ הדרים, תמרינדי, טחינה או מיסו – הבחירה היא חופשית.
כלל מס' 3: שפע
בודהה בול תמיד מלא ושופע. כמו הבטן של בודהה, הוא מסמל שפע של מזון ובריאות. זה לא אומר שחייבים להכין מנות בגודל בילתי-אפשרי: פשוט קחו קערה שמתאימה בגודל ליכולת שלכם.