בודהה בול למתחילים

איך הופכים סלט פשוט למאכל שכבש את הרשת?

מדוע קוראים לזה "קערה של בודהה"?

משום שארוחות של בודהה היו, בעצם, מגיעות מתרומות של תושבי הכפר, בו התארח.  המזון התקבל באמצעות בקערת נדבות, שם הכניס כל אחד מה שיכל לתרום. גם כהציעו לבודהה קערת זהב, הוא סירב – כי הקערה הייתה יקרה מדי.
עד היום כל רכושו של נזיר בודהיסטי מסתכם בקערה ייחודית, שהנאמנים ממלאים באוכל. מתוק, מלוח, טוב או פחות טוב, הכל מתערבב בקערה זו. הנזירים אוכלים את האוכל שנתרם  להם, בלי לייחס חשיבות לתכולת הקערה…

בודהה בול BUDDHA BOWL

3 כללים להכנת בודהה בול.

כלל מס' 1: בודהה בול חייב ליהות טבעוני.

אל תאמינו לכל מי שמפרסם תמונות ומתכונים של בודהה בול עם חזה עוף  או ביצים קשות. בודהה בול אמיתי תמיד 100% מין הצומח.

כלל מס' 2: 1/3, 1/3, 1/3

המרכיבים יכולים להישתנות, אך היחס תמיד יהיה אותו יחס: שליש ירק (חסה, בוק צוי, נבטים, תרד, רוקט או  כל עלה שתרצו),שליש ירקות טריים או מבושלים (שורשים בתנור או טריים, ברוקולי חלוט, כרוב, גמבות או מלפפון – הכל הולך), השליש האחרון – חלבונים מין הצומח (עדשים,שעועית, קינואה, חומוס, סויה ואחרים)… אפשר להוסיף תיבול, כמובן. לפי הטעם: מיץ הדרים, תמרינדי,  טחינה או מיסו – הבחירה היא חופשית.

כלל מס' 3: שפע

בודהה בול תמיד מלא ושופע. כמו הבטן  של בודהה, הוא מסמל שפע של מזון ובריאות. זה לא אומר שחייבים להכין מנות בגודל בילתי-אפשרי: פשוט קחו קערה שמתאימה בגודל ליכולת שלכם.    

בודהה בול ירוק

מרכיבים:

אורז מלא, בוק צ'וי טרי, ברוקולי ואפונת שלג חלוטים, זוקיני צלוי בתנור, מלפפון, סלרי ואבוקדו טריים, גרגרי חומוס מבושלים,אגוזי פקאן ועלי כוסברה. תיבול: רוטב על בסיס סויה עם קארי, תמרינד ושמן קנולה לא מזוכך.

בודהה בול בצבעי הקשת

מרכיבים:

מג'אדרה מקינואה ועדשים,

אדום: גמבה צלויה בתנור,עגבניות שרי

כתום: בטטה צלויה בתנור, גזר ורי

צהוב: גמבה צהובה

ירוק: מלפפון וסלרי טריים, ברוקולי ואפונתשלג חלוטים, עלי חסה ובזיליקום

סגול: שעועית מבושלת, כרוב סגול טרי.

תיבול:רוטב וינגרט על בסיס חרדל,שמן זית, שום, מחית ארטישוק ומייפל טבעי.

עוד מתכון? כנסו…

פסטה א לה פוטנסקה

פסטה א לה פוטנסקה

פסטה פנה א לה פוטנסקה לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 466 קק"ל  זמן

שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

שייק פירות לבוקר מלא באנרגיה

קצת על קלין איטינג…  לפני שנתחיל בהכנת השייק,  אני רוצה לספר לכם  קצת על

פוקצ'ה עם בשר וארטישוק

פוקצ'ה עם בשר וארטישוק

פוקצ'ה ביתית עם בשר וארטישוק לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 466 קק"ל  זמן

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן