כשרוצים לחם טוב וטרי לארוחת הבוקר, במקום לצאת מהבית וללכת לקניות, אפשר להכין אחד כזה תוך דקות ספורות בלבד. הלחם הזה הוא אולי אחד הדברים הטובים שאפשר להגיש לארוחת הבוקר. קשה לתאר את הרגשה כשרואים אותו מתרומם על גבי המחבת ומתנפח כמו בלון… הדבר המיוחד בלחם זה הוא השימוש באבוקדו במקום במים ושומנים. מקור המתכון בהודו, שם אוכלים אותו ברחוב, ממולא בירקות כגון תפוח-אדמה, כרובית ובצל. זוהי אופציה נהדרת לארוחת בוקר טעימה ובריאה.
מתכון מספרי "קלין איטינג"
אופן ההכנה: 1. מועכים את האבוקדו למחית אחידה ומוסיפים את כל התבלינים. 2. שמים בקערה גדולה את קמח הכוסמין, מוסיפים את מחית האבוקדו ושמן האבוקדו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק שמתקבל מאוד נעים למגע ומזכיר פלסטלינה. 3. מזליפים מעט שמן מעל כדור הבצק שנוצר, שמים בקערה ומכסים. משהים כחצי שעה. 4. מכינים מהבצק כדורים קטנים בגודל של אגוז. משטחים מעט כל כדור באמצעות כף היד וממשיכים לרדד במערוך עד לקבלת פיתה דקה מאוד. 5. מחממים מחבת (לא משומנת) על להבה בינונית. קולים את הלחם על גבי המחבת 3-5 דקות, עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר. הופכים וקולים כ-3 דקות. 6. מגישים לארוחת בוקר עם ממרח גואקמולה, דבש, לבנֶה וסלט ירקות.
המרכיבים עבור 4 מנות: 1 אבוקדו גדול ובשל מאוד קמצוץ אבקת כמון קמצוץ מלח אבקת צ'ילי אדום (לפי הטעם) מיץ מ-1 לימון 20 עלי כוסברה, קצוצים דק 1 כוס (160 גרם) קמח כוסמין 1 כף שמן אבוקדו (אם אין, שמן זית)
מתכון מספרי "קלין איטינג – לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה", בהוצאה לאור "דני ספרים".