מתכון לחלה לשבת

מתכון לחלה לשבת

מתכון לחלה לשבת יש לכל אחד ואחת מאיתנו.  אין ספור טריקים וטיפים.. את האמת,  במשך המון  שנים חיפשתי מתכון פשוט ומצליח.  ניסיתי כמעט את כולם,  עד שבסוף, נוצר מתכון  שלוקח את המיטב מכל מתכון אחר. 

מה שאני אוהבת בו: הוא פשוט. לא צריך יותר מדי פעולות, יותר מדי מניפולציות, כך שכל מי שסביבי כבר ניסה אותו והצליח. עכשיו תורכם לנסות. 

הסרטונים שמפורסמים כאן הם גם שלי, עומנם בשפה האנגלית, אבל הם די ברורים ומסבירים בסך הכל את סדר הפעולות.

חלה מאתחלה ועד הסוף

מוכנים? להלן המתכון…

חלה לשבת

מרכיבים לחלה

  • 700 גרם קמח
  • 350 גרם מים פושרים
  • 20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 50 גרם סוכר (2 כפות)
  • 14 גרם מלח (1 כף)
  • 80 גרם (7 כפות) שמן
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  1. משרים  את השמרים בתוך המים עם סוכר במשך 15 דק (עד שרואים בועות)
  2. במיקסר עם וו לישה, מערבבים את כל החומרים יחד על מהירות גבוהה. 
  3. מורידים  את המהירות לבינונית ולשים  8 דקות בדיוק.
  4. שמים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  5. מחלקם לחציו ל3,4,5, או 6 חלקים. תלוי בחלה קרוצים להכין.
  6. מכינים חלה (לפי הסרטון)
  7. שמים להתפחה נוספת של 40 דק' עד שעה.
  8. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. מורידים ל160, ואופים עוד 10-20 דקות נוספות (תלוי בגודל החלה).
  9. בתיאבון!

איך מכינים חלה לשבת

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן