פאי תפוחים אמיתי

פאי תפוחים הוא אחד הקינוחים האהובים עלי. האם ידעתם שתפוח עץ הוא אחד הפירות הבריאים והנגישים שתמיד אפשר למצוא בקלות? אני מכינה את פאי התפוחים שנים רבות, בכל פעם בגרסה שונה. כקינוח של יום אחד, מקסימום יומיים, פאי טוב הוא כזה שהבצק שלו נשאר פריך והמילוי הנימוח מכיל מרקמים שונים. לכן אני אוהבת לשלב סוגים שונים של תפוחי-עץ וגם לגוון בשיטת ההכנה שלהם.

מתכון מספרי "קלין איטינג"

אופן ההכנה:

1. משרים את הצימוקים בליקר ושומרים להכנת המלית.

2. להכנת הבצק: מרסקים את שיבולת השועל בבלנדר כמה שניות לקבלת קמח ומעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר חצי שעה לפחות.

3. להכנת המלית: קולפים את תפוחי הגולדן, מנקים מליבות וחותכים כל תפוח ל-12 פלחים.

4. מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את תפוחי הגולדן, הווניל והסוכר. מטגנים מכל הצדדים עד שהתפוחים מתרככים קלות. מכבים.

5. קולפים את תפוחי הגראני סמיט ושומרים את הקליפות . פורסים את התפוחים לפלחים ואז חותכים לקוביות קטנות.

6. להרכבת הפאי: מחממים תנור ל-160 מעלות. על גבי נייר אפייה, מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומשטחים בתבנית – יש להקפיד שכל הבצק נצמד לתבנית, על מנת להבטיח אפייה אחידה.

7. יוצקים לתבנית מחצית ממלית הגולדן, מוסיפים את קוביות הסמיט ואת הצימוקים ומיישרים את המלית. מסדרים מעל את תפוחי הגולדן הנותרים בצורה מעגלית ובוזקים מעל כף סוכר חום.

8. אופים בתחתית התנור כ-45 דקות . מגישים חמים או קר, עם כדור גלידה.

המרכיבים לתבנית 28 ס"מ:
לבצק:
2 כוסות (300 גרם) קמח מחיטה מלאה
60 גרם (1/2 כוס) קמח שיבולת שועל 
1/2 כוס סוכר דקלים, או סוכר חום דמררה
קמצוץ מלח
גרידה מ-1 תפוז
200 גרם חמאה
2 ביצים

למלית:
2 כפות ליקר גראן מרינייה
¼ כוס צימוקים לבנים
12 תפוחי-עץ גולדן דלישס
2 כפות חמאה
1 כף מחית וניל (להשיג בחנויות טבע)
2 כפות סוכר חום דמררה
3 תפוחי-עץ גראני סמיט
1 כף סוכר חום דמררה, לבזיקה

פאי תפוחים

בואו לבקר בדף שלי באינסטגרם. מתכון מספרי "קלין איטינג – לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה", בהוצאה לאור "דני ספרים". 

רוצים לדעת יותר על שיטת התזונה "קלין איטינג"? 

רוצים לנסות מתכונים נוספים? 

ניתן  לרכוש  את  הספר  בכל  חנויות  הספרים  או כאן  באתר .

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו טבעוני עם קוביות טופו

ראמן מיסו ופטריות שיטאקי עם טופו בלייז הויסין לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למנה: 

טירמיסו המתכון האיטלקי

טירמיסו המתכון האיטלקי

  כך תעשו לכם עוגת טירמיסו.. הטירמיסו הקלאסית לא מכילה אלכוהול בכלל. אם אתם

אודות המחבר

השארת תגובה