פירה תפוחי אדמה ופורצ'יני מיובש
שילוב בין פטריות פורצ'יני (Boletus edulis) לתפוח אדמה זה שילוב קלאסי של מסעדות עם כוכבי מישלין. פטריות הפורצ'יני שאורינית מצויה הינה בת דודתם הקרובה ביותר, בעלות ארומה עשירה וחזקה, פופולאריות מאד במטבח האירופאי. כיום, לא ניתן להשיג ברשתות שיווק את הפטרייה בצורתה הטרייה, אך ניתן ליהנות מארומה הנפלאה על ידי שימוש בפטריות המיובשות.
זמן הכנה: שעה ורבע | דרגת קושי: קל | כשר: חלבי | צמחוני
אופן ההכנה:
- משרים את הפטריות בכוס מים חמים יום לפני ההכנה.
- למחרת מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. קולפים, מרסקים לפירה ומניחים בצד.
- בזמן בישול תפוחי האדמה מסננים את הפורצ'יני ויוצקים את הנוזל המסונן לסיר אחר. מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מצמצמים שוב, עדיין על אש נמוכה.
- קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן בחמאה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות מהפטריות לתוך השמנת המצומצמת ומערבבים יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים חמאה לפי הטעם ומתבלים במלח ובפלפל.
- הגשה: מגישים את הפירה החם כתוספת או כמנה בפני עצמה, עם הפטריות המוקפצות מעל.
מרכיבים עבור 4 מנות:
- 50 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
- 5 תפוחי אדמה מסוג bintje (כ-400 גר') שלמים, בקליפתם
- 150 מ"ל שמנת לבישול
- 100 גר' חמאה לא מלוחה
- מלח ופלפל לפי הטעם
צילום וסטיילינג: פאולין שובל