מתחתנים או מארגנים אירוע?
כל אורח שמוזמן לאירוע מצפה לקבל אוכל מדהים. תאמינו לי שזה לא צריך לעבוד קשה על מנת לא לאכזב אף אחד, כל מה שנדרש, זה זמן להתארגנות, ראש פתוח וקייטרינג טוב. במיוחד בשבילכם, הכנתי כמה טיפים ורעיונות איך לבנות תפריט חלומות.
טיפ מס' 1: קחו את הזמן
לא בוחרים את הקייטרינג ולא את המנות ברגע אחרון. בדרך כלל, עדיף להתחיל לחשוב על התפריט עוד לפני בחירת המקום. במיוחד אם יש לכם דרישות מיוחדות, ישאיר לכם זמן להתייעץ עם השף של הקייטרינג לגבי המנות שדמיינתם. יכול להתברר שבלתי אפשרי לבצע אותן במסגרת מוגבלויות של המטבח או של הסרוויס. במקרה זה, שף טוב יציע לכם פתרון או מנה חילופית, תוכלו לבצע טעימות ולחזור עליהן, במידת הצורך.
טיפ מס' 2: נסו לדמיין את קונספט האירוע
לפני שבונים תפריט, תענו על השאלה: מה הוא הדבר המרכזי, סביבו האירוע בנוי? האם זאת ארוחת ערב אלגנטית? אם כן, מנות אישיות יוגשו בישיבה סביב שולחן חגיגי. האם זאת מוזיקה? במקרה זה, מנות קוקטייל קטנות ו"פינגר פוד" יתאימו יותר, מאפשרות תזוזה חופשית… החלק הרשמי, כמו נאום, הקרנת מצגת, סרט או חלוקת העוגה יעזרו לכם לבנות את הליין-אפ (תסריט) ולהבין לאיזה כיוון ללכת.
טיפ מס' 3: אל תשאלו שאלות
כמה פעמים קרה לנו באירוע שהזמנו מנה והתחרטנו אחר כך, רצינו להזמין משהו אחר, אך לא מצאנו מלצר, וכשמצאנו וביקשנו, קיבלנו מנה קרה כשכל האורחים כבר סיימו לאכול ועברו לרחבת הריקודים… למה לשים את האורח במצב שחקן פוקר שצריך להמר על "דג או פרגית"?! תנו לאורחים שלכם את האפשרות לטעם מכל המטעמים, פשוט במנות קטנות יותר.
טיפ מס' 4: תבחרו קו אחד
אני אוהבת סשימי וגם טאקו, אך הם לא ממש טעימים ביחד. אין צורך להקצין ולהביא זמרת אופרה, אם בחרתם להגיש אוכל איטלקי, אבל בכל זאת, קו מנחה אחד צריך להיות ברור. מסיבת טברנה ים-תיכונית, טעמים מקסיקנים או מזרחיים, הבחירה תעזור לכם להתמקד ותימנע מהמזמנית תחושת בלבול ובלגן.

