פסטה לומקוני מוקרמת עם תרד ובצל

פשטידת פסטה בביתנו זו המנה שתמיד מתקבלת במחיות כפיים. מאכל פשוט וקל להכנה, אך טעים ומנחם. הילדים רק מבקשים עוד ועוד ובדרך כלל, לא נשאר ממנה למחרת. אולי זה באמת מאוד פשוט להיכן פשטידת פסטה ובכל זאת, יש לי מספר המלצות לתת לכם.

  1. לא לזלזל במרכיבים. גם אם הם כולם מתערבבים יחד. מה שתשימו בפשטידה, זה הטעם  שהיא תקבל. כלן,  אני ממליצה להימנע מפסטות פשוטות מדי (לא תמיד הזולות) ולבחור בתוצרת איטלקית כהנחה בסיסית שגם פסטה איטלקית הכי זולה תהיה טובה יותר מפסטה תוצרת מדינה אחרת. אותו הדבר עם הגבינות או מרכיבים  אחרים. דווקא במקרה של הפשטידה,  אין צורך לפתוח פיקדון בבנק ולקנות גבינות יקרות, אך שיהיו טריות, באיכות טובה וטעימות (גם אם מדובר בשאריות שלהן).
  2. לא לבשל את הפסטה "אל דנטה". הפעם, ממש חושב לבשל אותה כמו של סבתא הייתה מכינה, כלומר, הורגת את הפסטה לגמרי. מדוע? בתנור הנוזלים מתאדים ואם לא בישלתם את הפסטה מספיק או אם אין מספיק נוזלים  ברוטב, תקבלו "חלוקי נחל" בטעמים.  הפסטה תתייבש בתנור ויהיה קשה לקראו למנה הזו "מנחמת". 
  3. סוג הפסטה: עדיף לבחור פסטה כמה שפחות חלקה. פסטה מסולסלת, או  בצורת קונכיות… הכל הולך בתנאי שזה מתערבב היטב עם  הרוטב ו"תופס" אותו כמה שאפשר. במתכון זה השתמשתי בלומקוני – סוג של צנרת קצרצרה ומסולסלת ופשוט לוכדת את כל הטעמים בשקעים. תענוג! 

מתכון

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת הרוטב. הפעם, לא מדובר ברוטב קר (ביצים וגבינות מעורבבים), אלא ברוטב תרד על בסיס רביכה. 
  2. בסיר רחב, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל  הקצוץ עד להזהבה קלה. 
  3. בזמן שהבצל על האש, שוטפים היטב ומייבשים  את התרד. קוצצים גס ומוסיפים לבצל המטוגן. מערבבים ומכסים. מבשלים במשך כ-5 דקות (עד שהתרד מאבד מנפחו). מערבבים  שוב ומטגנים 2-3 דקות נוספות. 
  4. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים. 
  5. מדללים בהדרגה עם 2 כוסות חלב, תוך כדי ערבוב. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. אין צורך להכין רוטב סמיך מדי, משום  שהוא הולך לתוך התנור. לקראת הסוף, מוסיפים את הגבינה המגוררת, את החמאה ומערבבים.
  6. בזמן  שהרוטב עדיין על האש, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מוסיפים עוד 3-4 דקות לזמן הבישול על מנת לקבל פסטה מבושלת היטב (לא מתפרקת, אך גם לא "אל דנטה"). מסננים ומעבירים מיד לתוך הרוטב. מערבבים היטב.
  7. יוצקים  את התערובת לתוך תבנית שמתאימה לתנור ומפזרים מעל מעט פירורי לחם. מכניסים לתנור חם (170 מעלות) ל-20 דקות. אין צורך להחזיק את הפשטידה בתנור זמן רב יותר: כל המרכיבים  כבר מוכנים ורק צריכים להתאחד. 
  8. מגישים ם או בטמפרטורת החדר.

מרכיבים  עבור 6 סועדים:

2 כפות שמן

2 בצל גדול, קצוץ דק

1 ק"ג תרד

2 כפות קמח לבן

2 כוסות (500 מ"ל) חלב

1 כוס גבינה מגוררת (צ'דר, אמנטל , מוצרלה או מעורב)

מלח, פלפל ומוסקט פלי הטעם

25 גרם חמאה

1 שקית פסטה (השתמשתי בלומקוני)

2 כפות פירורי לחם

 

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

סלסת עגבניות שרי צהובות

סלסת עגבניות שרי צהובות

  הידעתם ש… סלסה ("רוטב" בספרדית) היא בעצם סלטון קטן, אותו אפשר להגיש בכל

אודות המחבר

השארת תגובה