הידעתם ש...

סלסה ("רוטב" בספרדית) היא בעצם סלטון קטן, אותו אפשר להגיש בכל מיני צורות: כתיבול מעל דג או עוף צלוי או כמנה עצמאית עם טורטיה, טאקו, נאצ'ו או פיטה בצד. אני ממליצה לכם את הסלסה העגבניות הצהובות להגיש על ברוסקטה – פרוסה עבה של לחם כפרי,  אותו נמרח בשמן זית, נתבל עם אורגנו ונשים לכמה דקות בתנור או בטוסטר.

עגבנייה שייכת לאותה המשפחה כמו חצילים , תפוחי אדמה או פלפלים.

קצת כימיה:  ומה באמת מכילה עגבנייה?  דבר ראשון, הרבה מים ומעט מאוד קלוריות! פרי דיאטטי לחלוטין,  רק 15 קק"ל ל100 גר'. אך האוצר האמיתי הוא ליקופן – נוגד-חימצון חזק. בזכותו הליקופן עגבנייה מקבלת את הצבע האדום. האפקטיביות של הליקופן גודלת עם חימום, לכן, בכוס של רוטב העגבניות ניתן למצוא כ-30 מ"ג של החומר הפעיל.

מתכון סלסת עגבניות צהובות ואפרסקים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים בקערה. מתבלים לפי הטעם במיץ לימון, חלפיניו ומלח.

הצעת הגשה: מסדרים את הסלסה על גבי ברוסקטה ומגישים מיד.

מרכיבים  עבור 4 סועדים:

1 אפרסק בשל, קלוף וחתוך לקוביות (אם תפוחעץ אדום)

12 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים

3-4 עלי נענע טריים, קצוצים דק

1 כף כוסברה טרייה, קצוצה דק

1/4 כוס בצל סגול, קצוץ דק

לתיבול:

1 כף מיץ לימון (או לפי הטעם)

1 כפית פלפל חלפיניו קצוץ

מלח ים

קצת היסטוריה:  העגבנייה הגיע ממרכז אמריקה לאירופה דרך ספרד.  שם, לראשונה, למדו לגדל ולבשל אותה. גם הספרדים היו אלה שהכניסו את העגבנייה לאיטליה, דרך נפולי (לא לשכוח שבזמנו העיר הייתה שייכת למלך ספרד). הצרפתים מיד אהבו אותה והפכו ל… צמח נוי לקישוט גנים! במשך זמן רב, חשבו שעגבנייה היא רעילה ומסוכנת לבריאות (הכל בשל העובדה שעלי הצמח מכילים חומר רעיל).

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

פירה תפוחי אדמה בטעם פורציני

פירה תפוחי אדמה בטעם פורציני

  פירה תפוחי אדמה ופורצ'יני מיובש שילוב בין פטריות פורצ'יני (Boletus edulis) לתפוח אדמה

פיצה ביתית

פיצה ביתית

מתכון לבצק פיצה כמו באיטליה ויש גם סרטון! כנסו עכשיו

כריך פניני עוף וצ'וריסו

כריך פניני עוף וצ'וריסו

כריך פניני איטלקי במילוי עוף וצ'וריסו עם ירקות קלוים ובזיליקום לפני אחרי תאור המנה

אודות המחבר

השארת תגובה