עוגת גבינה ודלעת בשני צבעים
רוצים מתכון לעוגת גבינה צבעונית? לא רק הרווחנו בצבע, גם הורדנו בקלוריות! בניגוד לעוגת גבינה מסורתית, עשויה בעיקר מגבינת שמנת, המרכיב הכתום שלנו הופך את העוגה להרבה יותר קלה. מדובר בסוג של חיבור בין שני מתכונים מסורתיים – עוגת גבינה ופאמפקין פאי. על עוגת גבינה אין צורך לספר – כולנו מכירים ואוהבים אותה, קרה או אפויה. עוגת דלעת, לעומת זאת פופולרית במיוחד בארצות הברית ובקנדה. מאכל מסורתי של יום ההודיה. מספרים, שאת העוגות הדלעת הראשונות הכנו מתיישבים בעולם החדש, אחרי שקיבלו דלעות במתנה מהתושבים האינדיאנים המקומיים. המתכון הראשון לפאי דלעת התפרסם ב1651 בספרו של השף הצרפתי פרנסואה פייר לה ווארן. אני מודה שהמתכון המקורי השתנה מעט, אך עוגת גבינה ודלעת שלנו נפלאה לא פחות!
המתכון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות.
במעבד מזון, מרסקים את העוגיות לוטוס לפירורים. מוסיפים 2 כפות חמאה מומסת ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתחתית התבנית, מיישרים ודוחסים היטב.
בקערת מיקסר מערבבים גבינת שמנת, סוכר ומחית וניל. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת, אחת.
מוציאים חצי מהתערובת הגבינה ומפזרים על קראסט העוגיות. שמים בצד.
לתערובת הגבינה הנותרת מוסיפים את מחית הדלעת ואת התבלינים. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה והדלעת על השכבה הראשונה ומיישרים.
אופים את העוגה במשך 35-40 דקות . מצננים ושמים במקרר ל3 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).
לפני ההגשה: מקציפים שמנת עם 2 כפות סוכר לבן. מגישים את העוגה עם קצפת מעל.
מרכיבים עבור תבנית של 24 ס"מ:
2 חבילות גבינת שמנת (450 גרם)
½ כוס סוכר דמררה
½ כפית מחית וניל איכותית
2 ביצים
1 חבלת עוגיות לוטוס
½ כטס מחית דלעת
½ כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות סוכר (לפי הטעם)
משפחת הדלועיים מגיעים אלינו מצפון אמריקה. בני אדם מגדלים אותן למעלה מ5000 שנה. לאחר גילוי אמריקה ע"י קריסטופר קולומבוס, דלועים הגיעו לעולם הישן ושימשו להכנת מאכלים רבים. הדלעת הגדולה ביותר בעולם שקלה למעלה מטון (1,109 ק"ג). כנראה דלעת היא אחד הירקות ספרותיים ביותר: מסינדרלה, הקוסם מארץ הוץ ועד להארי פוטר – דלעת מופיעה בעשרות סיפורים ואגדות.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…
 
					
					עוגת שוקולד הכי קלה שיש
עוגת השוקולד הפשוטה והטעימה ביותר למרות שאנחנו רוצים לחדש כל הזמן, למרות שמחפשים אתגרים
 
					
					וואשרין – קינוח בשכבות
מאת פאולין שובל ללא גלוטן קינוח שאפשר לאלתר איתו בתוספות ושדרוגים לפי מה שאוהבים.


 
								