איך מבשלים פסטה?

כעיקרון,  עליך להיצמד להוראות היצרן.  במידה וזה לא אפשרי או לא ברור, הנה כמה טיפים והסברים לבישול פסטה מוצלח. 

  1. מביאים מים לרתיחה – משמעות המשפט היא שחייבים לראות  רתיחה חזקה של המים (ולא כמה בועות ראשונות בתחתית הסיר). את הפסטה מבשלים  תמיד בכמות מים גדולה – כ-3 ליטר מים לחצי קילו פסטה יבשה. רק שהמים  רותחים ממש, מכניסים  את הפסטה (בזהירות).
  2. מכניסים את פסטה לתוך המים… ראשית,  מדובר במים מלוחים. בנוסף,  מומלץ  להוסיף  2-3 כפות שמן כדי למנוע הדהבקות. כשהפסטה הוכנסה לתוך הסיר,  תנו סיבוב קטן  עם כף עץ על מנת  להפריד בין  הפסטה ותחתית הסיר. 
  3. מבשלים את הפסטה במשך … דקות. אם אינכם בטוחים לגבי זמן  הבישול, תטעמו מדי פעם  את הפסטה על מנת  להגיע למרקם  הרצוי.  זמן בישול הפסטה בדרך כלל כ-8 דקות. בסוגים מסויימים, כמו ספגטיני (ספגטי דק ממש) זמן  הבישול יורד ל-3 דקות בלבד!) לפנה תצטרכו להקדיש כ-11 דקות ולפסטה מקמח מלא – אפילו יותר.  בכל אופן,  לטעום זו הדרך הבטוחה ביותר לא לפספס. שימו לב, שהפסטה ממשיכה להתבשל מהחום של עצמה  גם  אחרי הסינון וגם  בתוך הרוטב.  לכן,  אני תמיד ממליצה להגיע לרמת הבישול המינימלית, היות ותמיד אפשר להשלים את התהליך. במקרה הפוך (פסטה מבושלת מדי) לא תוכלו לתקן  את הטעות.
  4. מסננים  את הפסטה.  לאחר הסינון,  הפסט העדיין חמה וממשיכה להתבשל בעצמה. אם המרקם  שלה גבולי למבושל מדי,  ניתן לעצור תהליך הבישול  על ידי מים  קרים עם  כמה קוביות קרח.  פשוט מניחים  את הפסטה המסוננת לתוך קערה עם מי קרח ומסננים כעבור 2-3 דקות.  באותה שיטה נשתמש עם פסטה טרייה ולמקרה ובישלתם את הפסטה והרוטב עדיין לא מוכן.  אם רוצים להחסן פסטה מבושלת, עדיף להוסיף לה כף שמן ולהרבב בעדינות – גם זה על מנת למנוע הדהבקות. 

פסטה שמנת פטריות

  1. מכינים  את הרוטב: קולפים וקוצצים דק את הבצל. מנגבים את הפטריות ופורסים  אותן לפרוסות דקות. 
  2. במחבת עם  מעט  שמן זית (או חמאה) מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן  במשך 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מתבלים במח ובפלפל לבן. מוסיפים כף אורגנו יבש ומעט אגוז מוסקט. 
  3. מדללים את הכל  עם שמנת לבישול ומערבבים  היטב.  אולי הרוטב יוצא מעט מיימי,  אך אין  דאגה! האמילן של הפסטה תסמיך אותו למרקם הרצוי,  כך שאי צורך להוסיף  קמח. 
  4. מביאים לרתיחה כמות מים גדולה עם כף מלח ושמן בתוכה, ומבשלים  את הפסטה לפי הוראות היצרן עד למצב "על דנטה" (רך מבחוץ וטיפה מתנגד בנגיסה). 
  5. מסננים את הפסטה ומעבירים מיד לתוך הרוטב. מערבבים  היטב ומבשלים  על אש בינונית  3-4 דקות נוספות על מנת שהפסטה תספוג את טעמי  הרוטב. 
  6. מגישים  עם עלי תימין טריים ופרמזן מגוררת בצד. 

מרכיבים עבור 4 מנות: 

2 כפות שמן או חמאה

1 בצל לבן גדל

500 גרם פטריות שמפיניון טריות 

קורט מלח

1/2 כפית פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

1 כפית אורגנו יבש

400 מ"ל שמנת לבישול

500 גרם פסטה יבשה 

מלח ושמן לבישול הפסטה

להגשה:

עלי תימין מ-2-3 גבעולים

פרמזן מגוררת

 

פסטה ברוטב שמנת פטריות

ניתן להכין  את המתכון  גם מפטריות מיובשות. במקרה זה, משרים  את הפטריות כשעתיים מראש במים רותחים. אם תרצו, אפשר הלהישתמש בהמשך במים אלו משום שהם מלאים  בטעמים. החיסרון היחידי – לא תקבלו רוטב בצבע בהיר, אלא כהה יותר. 

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

סלמון מאודה על מצע קוסקוס

סלמון מאודה על מצע קוסקוס

פילה סלמון מאודה על מצע קוסקוס וירקות לפני אחרי תאור המנה אנרגיה : 534

עוגת גבינה קלה ובריאה

עוגת גבינה קלה ובריאה

עוגת גבינה בריאה וקלה עוגת גבינה זאת היא פשוט מושלמת!!! הרבה יותר קלה ופחות

אודות המחבר

השארת תגובה