קרפ צרפתי המתכון המקורי

איך מכינים קרפ מושלם?

קרפ (או בלינצ'ס) מושלח מתחיל מבלילה נכונה. אחר כך אפשר לקחת אותו לכל כיוון: ממולא או לא, מתוק או מלוח. 

הטיפ  שלי להכנת בלילה – קחו את הזמן.  בדרך כלל עדיף להכין  את הבלילה ערב לפני ולשים במקרר למשך  הלילה. כך  תקבלו קרפ קליל, אוורירי וגמיש, ממש כמו בצרפת!

קרפ צרפתי אמיתי

אופן ההכנה:
  1. מראש: מכינים את הבלילה – את כל המרכיבים מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה, שמים בקירור לשעתיים לפחות.
  2. במחבת גדולה, שמים כפית קטנה של שמן או חמאה ומטגנים את הקרפ משני הצדדים.  
  3. בין כל  קרפ אני מוסיפה פרוסת חמאה ממש קטנה ומעט  סוכר (למתכון  המתוק). שומרים בחום. מגישים מיד או ממלאים  לפי הטעם.
 

בלילה לקרפ מתוק

מרכיבים ל-40 יח':

  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפות חמאה
  • 750 מל' חלב
  • מלח לפי הטעם
  • 25 מל' רום או קוניאק

בלילה לקרפ מלוח

מרכיבים ל-40 יח':

  • 250 גרם קמח
  • כף סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפות חמאה
  • 750 מל' חלב
  • מלח לפי הטעם
קרפ או בלינצ'ס

רוצים לגוון ממילוי גבינה? נסו את המתכון שלי לקרפ סוזט או לקרפ אזסיין במילוי קרם שקדים. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית

רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

סטייק סינטה צלוי

סטייק סינטה צלוי

בשר ותפוח אדמה. מה יותר טוב מזה?! סטייק ותפוח אדמה – השילוב הקלאסי והבלתי

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה