תבשיל טבעוני - דלעת וירקות שורש בסיידר תפוחים

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה: 498 קק"ל

זמן הכנה: 30 דק'

תבשילי ירקות טובים לארוחת ערב במשך כל השנה, לא רק בחורף.  להבדיל מתבשילי בשר כבדים,  מתכון זה מציע מנה קלילה שמתאימה גם לצהריים וגם לארוחת ערב.  כל מה שנשאר,  זה להיכנס למטבח…

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 1 דלורית קטנה (או 1 ק"ג דלעת)
  • 2 לפת
  • 1 בצל
  • 1 חב' פטריות שמפיניון
  • 2-3 עלי מנגולד
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס קוסקוס מלא
  • 250 מ"ל סיידר (מיץ תפוחים טבעי)
  • 1/4 כוס צימוקים לבנים
  • 1 כף קמח
  • 4 כפות שמן
  • מלח, פלפל לפי הטעם

שלב 1

הכנת המצרכים: שוטפים את כלל הירקות, מייבשים.  קולפים בצל, לפת ולדעת.  חותכים לקוביות את הלפת והלדלעת. חוצים  את הפטריות. קוצצים את המנגולד ואת הפטרוזיליה. חותכים  את הבצל לפלחים. 

שלב 2

מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס לתוך כלי נקי, מוסיפים 2 כפות שמן ו2 כוסות מים רותחים  (או פועלים לפי הוראות היצרן). שמים בצד. 

שלב 3

מטגנים את הירקות: בסיר גדול עם תחתית עבה,  על אש חזקה מחממים 3 כפות שמן. מטגנים את הירקות יחד עד להזהבה יפה. 

שלב 4

מסיימים  את תבשיל: מערבבים  את הקמח עם מיץ התפוחים.  יוצקים לתוך התבשיל.  מוסיפים את הצימוקים, הפטרוזיליה ועלי המנגולד. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשל כ-20 דק'. 

שלב 5

הגשה: לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול.  מגישים את התבשים על מצע קוסקוס מלא.

בתיאבון!

טיפ:

איך מנקים פטריות? פטריות בארץ גדלות בסביבה סטרילית,  לכן  אין  צורך לשטוף  אותם במים.  שטיפה גורמת לפטריה להגירת נוזלים מיותרים. במקום לשטוף, את הפטריות מנגבים בנייר סופג, במידת הצורך (אם יש חתיכות אדמה על הפטריה). 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

עוגת בול עץ

עוגת בול עץ

מתכון לעוגה ברזילאית מקורית "ROLO DE BOLO" במקור, מכינים אותה עם ריבת אגבה, אבל

טירמיסו המתכון האיטלקי

טירמיסו המתכון האיטלקי

  כך תעשו לכם עוגת טירמיסו.. הטירמיסו הקלאסית לא מכילה אלכוהול בכלל. אם אתם

כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף בטמפורה על מצע סלט שמפיניון

כבד עוף? מנת גורמה ב15 דקות זה אפשרי! להיכנס למטבח אחרי יום עבודה ארוך

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה