פסטה מקרוני & צ'יז - המתכון האמיתי

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה : 559 קק"ל

זמן הכנה: 30 דק'

פסטה – האוכל הנמנחם האולטימטיבי. כולנו זקוקים לאוכל מנחם, מדי פעם.  כזה שעושה טוב בבטן, כזה שמרגיע… בלי לגרור אתכם לכיוונים של אכילה רגשית, רוצה להציע מתכון לפסטה שלפחות לילדים יהיה בול! חשוב לציין, שאם המנה נעשית לפי הכללים, היא פשוט יוצאת מין הכלל. ואל תשכחו לתכנן אימון כושר או ריצה על הליכון למחרת… 

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 300 גרם פסטה (מרקוני)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח גדושות
  • 3 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ליטר חלב
  • 3 עגבניות בשלות
  • 150 גרם גבינת צ'דר
  • 50  גרם פרמזן  מגוררת
  • 1 כפית רוטב ווסרשייר
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן
  •  מלח, פלפל לפי הטעם

שלב 1

הכנות: שמים על האש סיר גדול עם מים וכף מלח לבישול הפסטה. שוטפים היטב, מייבשים וקוצצים את העגבניות, מתבלים אותן  במלח ופלפל, שמים בצד. מחממים תנור ל200 מעלות.  מגוררים את הצ'דר בפומפייה. מחממים את החלב.

שלב 2

מכינים  את הביס לרוטב גבינה: בסיר רחב על אש בינונית, ממיסים  את החמאה. מוסיפים את השום ואת עלי דפנה,  מטגנים במשך כדקה. מוסיפים  את הקמח ומערבבים  במרץ.  יוצקים  בהדרגה את החלב החם, תוך כדי ערבוב אנרגטי. מצמצמים  על אש נמוכה במשך  כ-15 דקות.

שלב 3

מבשלים את הפסטה: בזמן  שהרוטב מצטמצם, מכניסים את הפסטה לתוך המים  הרותחים. מבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים. 

שלב 4

מאחדים את כל הרכיבים: מוסיפים את הפסטה המסוננתעל תוך הרוטב,  מוסיפים גם  את העגבניות ואת הצ'דר המגוררת. מטפטפים  את הרוטב ווסטשייר ומתבלים באגוז מוסקט (בעדינות). מערבבים את הכל היטב, טועמים ומתקנים  תיבול. 

שלב 5

מקרימים  בתנור: מפזרים  מעל את הפרמזן המגוררת ומכניסים לתנור חם לרבע שעה (עד שהפסטה מבעבעת ומקבלת צבע יפה). 

שלב 6

הגשה: מגישים  חם לתד פירורי הלחם. אפשר להגיש לצד סלט עלים ירוקים טריים. 

בתיאבון!

טיפ:

חשוב שהבסיס לרוטב (בשמל) ייצא חלק, לכן תוסיפו את החלב החם בהדרגה ותערבבו חזק עד שהתערובת הופכת לאחידה. זה יכול לקחת כמה דקות,  אך  התוצאה שווה את המאמץ. אם במקרה יצא לכם מרקם גרגרי, תעבירו אותה דרך מסננת דקה. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

לברק עם פולנטה בשומר לימוני

לברק עם פולנטה בשומר לימוני

פילה לברק בשומר לימוני על מצע של פולנטה עשירה לפני אחרי תאור המנה דג

רוטב עגבניות לפיצה

רוטב עגבניות לפיצה

תכננתם להכין פיצה בבית ואין רוטב? יש לי מתכון בשבילכם לרוטב עגבניות ביתי, כמו

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה