פוקצ'ה ביתית עם בשר וארטישוק

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה: 466 קק"ל 

זמן הכנה:  60 דק'

מה דעתכם על מאפה ביתי מעולה במילוי בשר וארטישוק כבוש? לי זה נשמה כמו חלופה מצויינת לערב פיצה!

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2,5 כוסות קמח (300 גרם)
  • 150 מ"ל מים חמים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 פרחי ארטישוק שלמים (או 8 חתיכות)
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני
  • 2 עגבניות
  • 1 כף שמרים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • כף פפריקה (לא בתמונה)
  • מלח, פלפל לפי הטעם

שלב 1

מכינים את בצק הפוקצ'ה: בקערת מיקסר,  שמים  קמח,  שמרים, כף  סוכר, כפית מלח, מים  פושרים ושמן זית. מערבבים את הכל  עד לקבלת תערובת בצק אחידה. לשים במיקסר באמצעות וו לישה במשל 8 דקות.  

שלב 2

התפחה: מחממים תנור ל-220 מעלות. מחלקי את הבצק לשניים. יוצרים  כדורים ושמים  במקום חמים להתפחה (עד שהבצק מכפיל את גודלו). 

שלב 3

הכנת שאר המרכיבים:  בזמן שהבצק תופח,  קוצצים את הבצל והפטרוזיליה,  חותכים  את הארטישוק. קוצצים את העגבניות.

שלב 4

מכינים את המילוי לפוקצ'יה: במחבת על אש גבוהה,  מחממים 2 כפות שמן.  מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבדר הטחון. מטגנים תוך כדי ערבוב. מתבלים המלח ובפלפל. מוסיפים עגבניות ופפריקה. מערבבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

שלב 5

מכינים את הפוק'צות: על משטח  משומן, פותחים  את הבצק בעזרת ידיים משומנות. יוצרים עיגול בעובי של אחד ס"מ. משטחים את הבשר מעל, מניחים את חתיכות הארטישוק. מפזרים מלח גס. 

שלב 6

אפיה: מכניסים את הפוקצ'ות לתנור.  אופים בחום של 220 מעלות במשך כ-15 ד"ק (או עד להזהבה יפה). מגישים  עם עלי פטרוזיליה מעל וסלט עלים בצד. 

טיפ:

אם בסיום הערבוב נשאר לכם קמח בתחתית הקערה,  סימן  שלא שמתם  מספיק מים.  עדים להכין בצק מעט נוזלי, מאשר קשה מדי.  כאשר יותר קל לתקן  בהוספת קמח בזמן  הלישה. 

מתקשים להכין בצק? ראו איך עושים  את זה בסרטון

 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

לברק עם פולנטה בשומר לימוני

לברק עם פולנטה בשומר לימוני

פילה לברק בשומר לימוני על מצע של פולנטה עשירה לפני אחרי תאור המנה דג

רוטב עגבניות לפיצה

רוטב עגבניות לפיצה

תכננתם להכין פיצה בבית ואין רוטב? יש לי מתכון בשבילכם לרוטב עגבניות ביתי, כמו

פיצה ביתית

פיצה ביתית

מתכון לבצק פיצה כמו באיטליה ויש גם סרטון! כנסו עכשיו

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה