פסטה לינגוויני ברוטב מסקרפונה, זוקיני ואגוזים

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למה של 300 גר': 470 קק"ל 

זמן הכנה 20 דק'

פסטה היא הפתרון המושלם לארוחה ללא מאמץ.  אם נמאס לכם  מ"שמנת פטריות" או "רוטב רוזה",  בואו להכיר מתכון חדש. גם הוא פשוט מאוד ומסתפק בכמות המרכיבים מינימלית, אך מספק תוצאה מרשימה בהחלט, ברמה של  מסעדת גורמה, לא פחות מזה.  

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 300 גרם פסטה יבשה (לינגווני או כל סוג אחר)
  • 2 זוקיני קטנים
  • 3 יח' פילה אנשובי
  • 1 שן שום
  • 2 כפות קטן אגוזי מלך
  • 1 כפית אורגנו יבש או 5-6 עלים טריים
  • 4-5 כפות מסקרפונה (או גבינת שומנת)
  • 2 כפות שמן 
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם

שלב 1

שלב ההכנות: שמים סיר גדול עם מים וכף מלח לאש גדולה. 

קוצצים את הזוקינים, קולפים קוצצים את השום.

שלב 2

מטגנים את הזוקיני: במחבת עם כף שמן מטגנים את קוביות הזוקיני עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, האנשובי ואת האורגנו, מערבבים היטב. 

שלב 3

מסיימים את הכנת הרוטב: לאחר שהזוקיני מקבלים צבע יפה, מנמיכים  את האש, מוסיפים חצי כוס מים חמים וממשיכים לבשל עד שהירק מתרכך. כשהנוזלים הצטמצמו, מוסיפים את המסקרפונה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

שלב 4

מבשלים את הפסטה שמים את הפסטה במים רותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן  על גבי העטיפה. כשהפסטה מבושלת, מסננים אותה.  שומרים  מעט ממי הבישול (חצי כוס). אין צורך לשתוף במים  קרים!

שלב 5

מסיימים  את ההבישול בתוך הרוטב. מיד מעבירים  את הפסה המוכנה מהמסננת לתוך הרוטב שהכנו מראש. מערבבים.  אם אין מספיק נוזלים,  מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה. 

שלב 6

הגשת המנה: טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים אגוזים,  מערבבים היטב ומגישים.  בתיאבון! 

טיפ:

צריכים הסבר מפורט איך לבשל פסטה? כנסו…

שימו לב על רמת המליחות! אנשובי מלוח מאוד בזכות עצמו ואין צורך להוסיף  הרבה מלח.  גם מי בישול מכילים מלח. לכן, עדיף לסיים את הכנת המנה ולתבל בזמן שהמנה מוכנה.  

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי. עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

תבשל דגים בחלב קוקוס וכורכום

דגים בחורף: טעים וזריז דגים בחורף? חורף כאן והתפריט שלנו השתנה בהתאם. יותר תבשילים,

לחם הודי

לחם הודי

לחם בריא במספר דקות בלבד? ועוד עם אבוקדו? כנסו לאתר!

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות בשר – המדריך המלא

קציצות: המדריך המלא להכנת קציצה מושלמת אוהבים קציצות לארוחת ערב? או לצהריים? או באמצע

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה