רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו''א וסלסה בנוסח מקסיקני

לפני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה: 560  קק"ל 

זמן  הכנה: 30 דק'

לכל הקרניבורים שביננו – להכין  סטייק אנטריקוט שווה בתנאי הבית –  זה אתגר שקטן  עליכם! בואו ליהנות מהשילוב של בשר עסיסי,  סלסה פיקנטית וניוקי נימוח… כמה שזה פשוט, ככה טעים! 

מרכיבים ל-2 סועדים

  • 2 נתחי אנטריקוט
  • חופן עגבניות שרי
  • 1 אבוקדו בינוני
  • 2 גבעולי בזיליקום טרי
  • 2 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 עלי מרווה
  • 1 שן שום
  • 1 לימון
  • קורט צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 300 גרם ניוקי תפוח אדמה
  • 1 כף חמאה (או מחמאה)
  • 2 כפות שמן
  • פלפל ומלח לפי הטעם

שלב 1

מכינים את כל המרכיבים:  חוצים את השרי. קולפים וחותכים את האבוקדו לקוביות קטנות.  קוצצים את עשבי התיבול. קולפים וקוצצים דק את השום.גוררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. 

שלב 2

מכינים את הסלסה: בקערה,  שמים  את כל הירקות הקצוצים ואת עשבי התיבול.  מתבלים  בגרדת הלימון,  המיץ ופלפל הצ'ילי. מוסיפים כף שמן ומלח ופלפל לפי הטעם.

שלב 3

מבשלים את הניוקי: על אש גבוהה,  מביאים  מים עם כפית מלח לרתיחה.  זורקים את הניוקי פנימה ומבשלים  עד שכולם צפים  על פני המים. מסננים, מוסיפים מעט חמאה ושומרים בצד. 

שלב 4

מטגנים את הבשר: אל אש גבוהה, מחממים מחבת (מומלץ פסים) במשל כ-3 דקות,  עד שהיא חמה ממש.  יוצקים  חצי כף שמן ומניחים את הבשר על גבי המחבת החמה. לא נוגעים עד שרואים מיצים מצטברים  על הבשר. אז,  הופכים  פעם אחת בלבד (!) ומטגנים 2-3 דקות נוספות. קיבלנו בשר במידת עשייה "מדיום",  אם רוצים בשר מבושל יותר, מנמיכים את האש וסוגרים מכסה ל2-3 דקות. 

שלב 5

מסיימים את המנה: מורידים את הבשר מהאש. ושמים על גבי קרש חיתוך למנוחה של 4-5 דקות (עד שהבשר מתחיל להפריש מיצים). בינתיים, מעבירים  את הניוקי המבושלים לתוך המחבת שטיגנו בו את הבשר.  מקפיצים  2-3 דקות עד שהניוקי חם ומכוסה במיצי הבשר. מוסיפים 2-3 עלי בזיליקום. 

מגישים לצג האנטריקוט עם הסלסה הפיקנטית. 

טיפ:

אם מכינים נתח גדול יותר או נתח עם העם,  סוגרים אותו על גבי מחבת חם ומעבירים לתנור שחומם ל180 מעלות להמשך הבישול. נהוג לחשב זמן בישול לפי רבע שעה לכל 400 גרם בשר. 

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

עוגת מספרים

עוגת מספרים

  עוגת מספרים לימונית וקלה העוגה שכבשה אתהרשתמגיעה גם לאתר שלי. לכל מי שראה

פוקצ'ה,  הלחם של כולנו

פוקצ'ה, הלחם של כולנו

  פוגאסה, הלחם של כולנו חודש נובמבר – עונת מסיק הזיתים וגם  עונת השמן

פאי שזיפים המתכון המנצח

פאי שזיפים המתכון המנצח

קצת מחשבות וגעגועים ליד מדפי פירות אתמול, כאשר עברתי אצל הירקן והרגשתי געגוע לקיץ:

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה