כריך פניני איטלקי במילוי עוף וצ'וריסו עם ירקות קלוים ובזיליקום

לפני

מרכיבים לכריך פניני

אחרי

תאור המנה

אנרגיה למנה: 474 קק"ל 

זמן הכנה:  20 דק'

כריך  "פניני" (לחמון באיטלקית) הוא אחד המאכלים הפופולרים  באיטליה, מבוסס לחם טרי. אוכל רחוב,  כריך פניני יכול להיות כמעט עם כל דבר:  נקניקים, בשרים חמים, ירקות או גבינות.  הפניני שלי משלב בתוכונתח פרגית עסיסי עם פיקנטיות של נקניקיית צ'וריסו. אני ממילצה לכם לחמם מעט את הלחמניה, כך היא תספוג טוב יותר את כל המיצים  של המנה.  

מרכיבים ל-2 סועדים

  • נתח פרגית
  • 2 צ'וריסו
  • 2 גמבה אדומה
  • 2 לחמניית ג'בטה
  • 2 ענפי בזיליקום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף פסטו
  • 1 כף תערובת תבלינים איטלקית
  • 2 כפות שמן זית

שלב 1

מכינים את המרכיבים לכריך: שוטפים היטב את הירקות והבזיליקום.  פרוסים את הבצל ואת הגמבות. חותכים את הפרגית והצ'וריסו לחתיכות קטנות. 

שלב 2

מקפיצים  את הירקות והבשר: במחבת על אש גבוהה,  מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל ומטגנים  5 דקות נוספות.  כשהירקות מוכנים, מוסיפים את הבשר. מטגנים עד להזהבה יפה. 

שלב 3

מטבלים  את התערובת: מוסיפים את התערובת האיטלקית ואת הבלסמי. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את התערובת  לקערה ושומרים בצד.

שלב 4

מכינים  את הלחם: חוצים  את הג'בטה. באותה המחבת שהשתמשנו להכנת התערובת, מוסיפים  כף  שמן. מניחים את הג'בטה, חלק החתוך על גבי המחבת.  מטגנים  עד להזהבה קלה. מוציאים ומורחים בפסטו (או ממרח אחר שאוהבים). 

שלב 5

מסדרים את המילוי על הכריך: מניחים את הלחם  עם הממרח על גבי משטח העבודה.  מסדרים מעל את הבשר עם הירקות באופן שווה.  מפזרים עלי בזיליקום. 

שלב 6

הגשה: סוגרים את הכריכים, חוצים ומגישים מיד.  

בתיאבון!

טיפ:

כריך פניני יכול להיות יופי של פתרון למנת שאריות.  עשיתם אתמול על האש ונשאר לכם בשר? תקפיצו אותו עם  הירקות, לפי המתכון.  עם תיבול טוב של בלסמי,  זה יהיה פשוט גן עדן!

בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

דג דניס אפוי

דג דניס אפוי

דניס אפוי שלם עם ירקות גינה על מנת להכין דג בתנור צריך שלושה דברים:

קרפ צרפתי המתכון המקורי

קרפ צרפתי המתכון המקורי

  איך מכינים קרפ מושלם? קרפ (או בלינצ'ס) מושלח מתחיל מבלילה נכונה. אחר כך אפשר

עגבניות שרי ממולאות גבינה

עגבניות שרי ממולאות גבינה

  גם נשנוש וגם קישוט? מתה על המנה הזו! צבעונית, יפה ועם נגיעת הומור.

נעים להכיר!

שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!

אודות המחבר

השארת תגובה