עוף בתנור צלוי ללא טיפת שמן

עוף בתנור היא מנה אולטימטיבית שיכולה להציל ארוחת ערב משפחתית. גם לאדם שלא יודע לבשל. במבט ראשון, לא צריך  כאן מיומנות על מנת  לשים  עוף בתנור, דלוק. אולי קצת על מנת להוציא אותו בזמן. אך המתכון הזה ל"מתקדמים"  לא שיבקשו מכם לעשות משהו מסובך,  אבל אם זה הפעם  הראשונה שאתם מחזיקים את העוף בידיים – תתקדמו למתכון  אחר. גם מכיוון שהוא לוקח די הרבה זמן להכנה מוקדמת.

בלי קשר, את המתכון הזה יאהב כל מי שרוצה להפחית בצריכת השמן. אגב, מעולם לא הבנתי אנשים שמשמנים את העוף לפני שמכניסים  אותו לתנור:  הרי הוא כבר מכיל את כל השומן  הנדרש על מנת להיצלע כראוי.

מעבר לכך שמדובר במנה יפה, היא מוסיקלית – שום צליל לא יכול להשתוות לצליל של סכין שחותכת את העור הפריך, האדים שעולים מהבשר העסיסי והריח שממלא את החדר…

אזהיר מראש שמדובר במתכון טכני, שדורש כמה ימי הכנה ראש, אך גם יקנה לכם נקודות זכות בקרב הסועדים. 

עוף בתנור - מרכיבים

  • עוף 1 קטן ככל האפשר
  • 25 גרם מלח
  • 500 גרם מים

עוף בתנור- אופן ההכנה

להכנת המלית לעוגת גבינה

  1. בעזרת סכין מסירים בזהירות את העצם הבריח (על מנת  שנוכל לחתוך את העוף המוכן בקלות)
  2. מקפלים את הכנפיים אחורה, על מנת לקבל עוף צלוי בצורה יפה. הכנפיים נתפסים לבד.

    3. קושרים את הרגליים בחוט קצבם ומותחים את העוף לאורכו.

    4. מכינים מרינדה מ-25 גרם מלח ל500 מ"ל מים. 
    5. ממלאים מזרק במרינדה ומזריקים לתוך העוף דרך אזור הצוואר, בלי לדקור את העור. חשוב לא לעשות חורים בעור על מנת לקבל תוצאה יפה.

    6. כל חצי החזה צריך לקבל בערך 100 מ"ל מרינדה, רגליים – 75 מ"ל.

    7. תולים את העוף במקרר ליישון לשלושה ימים. לאחר שלושה ימים העור מתייבש ונראה מבריק.

    8. מחממים את התנור ל80 מעלות. בחלק העליון, שמים רשת ותולים את העוף לצלייה, כאשר התנור חם.

    9. צולים במשך 3 שעות או עד שהבשר מגיע לטמפרטורת 62 מעלות (בודקים באמצעות מד חום לבשר)

    10. מוציאים מהתנור ונותנים לנוח במשך חצי שעה.

    11. מחממים את התנור ל250 מעלות במצב גריל.

    12. צולים את העוף במשך 7 דקות במצב טורבו על מנת לקבל צבע שחום יפה ועור פריך במיוחד.

  3. עכשיו,  בתיאבון!

טיפ: לא רוצים להסתבך עם  הבצק? קחו עוגיות שיש בבית, ריסקו אותן במעבד מזון.  תוסיפו 2 כפות חמאה מומסת. תערבבו היטב. תשתמשו  בתערובת לריפוד התבנית. מומלץ להכין מראש ולשים  במקרר לשעה עד שהתחתית תתייצב.

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

מחפשים עוד מתכון?
בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס פילו טורקי עם ריקוטה וחציל קלוי

בורקס ביתי זה עניין אחר לגמרי! לדמיין מטבח טורקי בלי בורקס,  זה

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט – הבייגל שהגיע מטורקיה סימיט  הוא בייגל הטורקי, מצופה שומשום, שהכי

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור ללא טיפת שמן

עוף בתנור צלוי ללא טיפת שמן עוף בתנור היא מנה אולטימטיבית שיכולה

אודות המחבר

השארת תגובה