סימיט – הבייגל הטורקי

סימיט - הבייגל שהגיע מטורקיה

סימיט  הוא בייגל הטורקי, מצופה שומשום, שהכי כיף להתחיל איתו את היום.  אם  אתם אוהבים לחם ואוהבים לאפות,  נסו את המתכון הזה: פשוט, זריז ולא דורש השקע גדולה.  מצד שני,  אין  כמו ביס של כריך מבייגל פריך! אגב, אפשר להכין כמות ולהקפיא. כך תוכלו להוציא ולחמם  לפי הצורך. 

סימיט בייגלטורקי

מרכיבים  עבור כ16 יח'

2 כפות שמרים יבשים

1,5 כוס מים פושרים

1/4 כוס דבש

1/4 כוס שמן קנולה

4 כוסות קמח לבן

1 כפית מלח

1 כוס שומשום

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. במיקסר,  שמים כוס וחצי מים פושרים, השמרים  והדבש. מערבבים, נותנים לשמרים להתחיל לעבוד (כרבע שעה,  עד שבועות מופיעות על המים). 
  2. שמים  את שאר המרכיבים לתוך  הקערה, מערבבים מהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים. מעלים  את המהירות לבינונית ולשים  במשך 8 דקות.
  3. שמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
  4. מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח. מחלקים ל16 חתיכות שוות. 
  5. מכל חתיכת בצק יוצרים גליל באורך כ30-40 ס"מ. מקפלים לשניים קולעים צמה בשתי החלקים (דומה לחבל). סוגרים  בצורת בייגל. 
  6. טובלים כל סימיט לתוך מים וישר מעבירים לתוך קערה עם שומשום. מצפים היטב ומניחים על גבי מגש אפייה מצופה בנייר להתפחה נוספת של חצי שעה לפחות.  בזמן  זה, מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  7. אופים  את סימיט במשך 15-20  דקות עד להזהבה יפה. 

הצעת הגשה:  חוצים  את הבייגל לרוחב, על החלק התחתון מורחים פסטו או ממרח עגבניות, מסדרים מעל מלפפון טרי, גבינה טריה (מוצרלה, בולגרית או צפתית), מוסיפים כמה רצועות פלפל קלוי. סוגרים  עם החלק העליון  ומגישים.

מאפה מושלם לארוחת בוקר קיצית ומפנקת…

אהבתם? בואו לבקר בדף  האינסטגרם שלי!

אודות המחבר

השארת תגובה