עוגת מספרים לימונית וקלה

העוגה שכבשה אתהרשתמגיעה גם לאתר שלי. לכל מי שראה תמונה של עוגת מספרים  ורוצה להכין  בבית, דעו לכם, שזה בכלל לא סיפור גדול. אם הנכם מסוגלים להכין עוגייה, הנכם מסוגלים להכין  עוגת מספרים  לכל אירוע שחוגגים  במשפחה: יום הולדת לתינוק, בר/בת מצווה או כל סיבה טובה לחגוג (שלא יחסרו סיבות כאלו!)

במקום הגרסה הקלאסית של קרם מוסלין, המבוססת על חמאה, בחרתי בגרסה יותר קלה עם שמנת מתוקה. על מנת עוד יותר להקל על המתכון,  הורדתי בכמות הסוכר, אך זהעניין של טעם  אישי. אני ממליצה תמיד לטעום את הקרמים ולתקן טעמים כמו שאתם אוהבים, למרות שמדובר בקונדיטוריה ונהוג לעבוד לפי מתכון.

עוגת מספרם
עוגת מספרים

מתכון לעוגת מספרים חד ספרתית

אופן ההכנה:

  1. את הלימון שוטפים היטב ומייבשים. מגרדים את קליפתו ושומרים  בצד את הפרי (נשתמש במיץ הלימון בהמשך). בתוך קערת מערבל, שמים את כל מרכיבי הבצק, מערבבים במשך כ-3 דק' עד לקבלת תערובת בצק אחידה. יוצרים  כדור בצק,  אותו עוטפים בניילון נצמד ושמים  בקירור לשעה לפחות.
  2. מגרדים שתהקליפהשל הלימון הנותר. חוצים את הפרי וסוחטים את המיץ. את הביצים, הסוכר והקורנפלור מערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגרידה ואת מיץ הלימון. שומרים בצד. בסיר, מביאים את החלב לרתיחה, מורידים מהאש. מוסיפים כשליש מהחלב לתוך תערובת הביצים והקורנפלור, מערבבים היטב (עושים השוות טמפרטורה כדי למנוע מביצים להפוך לחביתה במגע עם החלב החם.) שופכים את התערובת חזרה לתוך הסיר עם החלב הנותר, מערבבים היתב ומחזירים על האש.  מביעים לרתיחה תוך כדי ערבוב. כשהקרם  מסמיך, מורידים מהאש, מעבירים לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד במגע עם הקרם ומצננים במקרר.
  3. את השמנת, מקציפים ל60% הקצפה (לא נוזלית ולא קשה מדי).  ממשיכים להקציף, תוך כדי מוסיפים את הקרם הפטיסייר כל פעם בכמות של שליש. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר גדול ועגול  ושומרים במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-165 מעלות. על גבי דף נייר אפייה,  מציירים את המספרבגודל רצוי (אפשר להוריד שבלונה מכאן). בין שני דפי אפייה, מרדדים את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.  מסירים  את הדף האליון, מניחים שבלונה מעל הבצק וחותכים לפי צורת השבלונה. מעבירים  את הבצק יחד עם  הדף התחתון על גבי תבנית אפייה ישרה ככל האפשר.  אופים בתנור חם במשך כ-5-7 דקות (עד להזהבה קלה) מוציאים מהתנור, ומצננים. חוזרים  על הפעולה עם הבצק הנותר עלמנת ליצור עוגיית מספר נוספת.
  5. מוציאים את הקרם מהמקרר. מזלפים כדורים קודם בקונטור החיצוני של העוגייה, אחר כך  בקונטור הפנימי. מזלפים  את שאר המקום בכדורים בצורה חופשית.  מניחים  את העוגייה השנייה מעל.  חוזרים עלפעולת הזילוף באותה שיטה,  עד שגם העוגייה האליונה מכוסה בכדורי קרם שווים.  כשסיימנו עם שלב הזילוף, מסדרים מעל את הפירות הטרופיים והממתקים לפי הטעם. מפזרים קצת אגוזי לוז ומקשטים בפרחי מאכל ועלי נענע. סיימנו!

מרכיבים עבור הבצק הפריך (ל2 עוגיות גדולות – עוגה חד- ספרתית):

קמח לבן 540 גרם

סוכר 300 גרם

חמאה 300 גרם

1 ביצה

2 חלמון

גרדה מלימון אחד

קורט מלח

עבור הקרם:

500 מ"ל חלב

100 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

4  חלמונים

1 לימון

200 גרם שמנת מתוקה להקצפה (38%)

לקישוט:

6-8 תותים טריים

2 קרמבולה

2 קיוי

ממתקים לפי הטעם

פרחי מאכל

ברס אגוזי לוז (לא חובה)

עלי נענע


עוגת מספרים
סטיילינג וצילום: פאולין שובל
  • אם קשה לכם לזלף ואיכם רגילים לכך, אפשר להתאמן על צלחת עד שמרגישים  שהכדורים יוצאים יפים ושווים (אתהקרם  הזה ניתן להחזיר לשקית הזילוף בהמשך).
  • על מנת ליצור עוגה יפה, אני ממליצה לבחור צבע אחד מרכזי (אדום או ורוד, למשל) ולהתאים אתשאר המרכיבים לפי הגוונים של הצבע הנבחר. כך נקבל עוגה מעוצבת בטוב טעם ולא עמוסה.

עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אודות המחבר

5 תגובות
  1. פרלה

    תודה על ההדרכה.
    אומרים חד ספרתית, לא חד ספרותית 😍

  2. אורטל

    הי,
    היכן קונים פרחי מאכל?
    תודה

  3. אורטל

    הי,
    היכן קונים פרחי מאכל?
    תודה

    • pauline

      אורטל היקרה!
      יש ספקים למסעדות ומטבחים מוסדיים שמביאים פרחי מאכל. במקרה של בית, היתי ממליצה להשתמש בפרחים שאפשר למצוא בחניות הפרחים או משתלות (אמנון ותמר, גרניום, לבנדר, פרחי הדרים , שקדייה או ורדים…) שימי לב שיש פרחים רעילים, כגון הרדוף… לכן, עדיף להיצמד לפרחים המוכרים או לעשות בדיקה נוספת אם לא מדובר בצמח רעיל.

  4. מרים

    היי יש לך במקרה שבלונה של צורת טבעת יהלום?

השארת תגובה