פילה לברק ברוטב עגבניות עשיר על מצע פירה תפו''א
לפני

אחרי

תאור המנה
אנרגיה למנה: 516 קק"ל
זמן הכנה: 35 דק'
מעולם לא הכנתם דג? זהו "ה"מתכון להתחיל ממנו! קודם כל, להירגע: דג טרי ממש לא דורש מאמצים רבים, הוא טעים בזכות עצמו. במתכון זה, רק שילבתי לו טעמים טובים של רוטב עגבניות עשיר ופירה אוורירי. (אגב, להכין פירה זה יותר מסובך, רק שתדעו… אבל, בסדר, לא מלחיצה)
מרכיבים ל-2 סועדים
- 2 פילה לברק טריים
- 1 לימון
- 3 עגבניות גדולות ובשלות
- 3 שיני שום
- 1/4 צרור כוסברה
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
- 100 גרם חמאה
- 700 גרם תפוח אדמה
- 1/2 כוס חלב (לא בתמונה)
- 1 כף שמן
- 1 כף סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שלב 1
מתבלים את הדגים: שוטפים ובאמצעות נייר סופג מייבשים היטב את פילה הדג. מפזרים עליו מעט מלח גס ופלפל, סוחטים מעל מיץ הלימון. שומרים מצד.

שלב 2
מבשלים את פתו"א: קולפים את תפו"א ושמים בסיר מים עם כף מלח. מכסים ומבשלים עד שתפו"א רכים.

שלב 3
מכינים את המרכיבים לרוטב: שוטפים ומייבשים את הירקות ואת עשבי התיבול. קוצצים דק את הכל.

שלב 4
מכינים את הרוטב: בסיר רחב על אש בינונית, מחממים כף שמן, מוסיפים את השום הקצוץ ואת התבלינים (פפריקה ופלפל שאטה). כשהתבלינים משחררים את הטעמים, מוסיפים את העגבניות וחצי כוס מים חמים. מכסים ומבשלים במשך כ-10 דקות.

שלב 5
מכינים את הדגים: כאשר הירקות רכים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל ומעט סוכר (תלוי ברמת החמיצות של העגבניות). מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ומניחים את הגדים בתוך הרוטב, כך שהרוטב יכסה את הפילה. מבשלים על אש נמוכה עוד כ-12-15 דקות.

שלב 6
מכינים את הפירה: בזמן שהדגים מתבשלים להם ברוטב, מסננים את תפו"א, מיד (כל עוד הם ממש חמים) שמים בסיר את החלב ואת החמאה ומביאים לרתיחה. מיד מעבירים לתוך החלב החם את תפוח האדמה. מרסקים בעוד הסיר עדיין עומד על האש עד לקבלת מרקם חלק (עדיף באמצעות מיקסר ידני, אם יש. כן, השיטה עובדת נפלא).

הגשה
עדינות מוציאים את פילה מוך הרוטב, מגישים על מצע פירה נימוח עם זילוף של רוטב מעל ועלי כוסברה טריים.
בתיאבון!
טיפ:
לא להילחץ מזמי הבישול הקצרים! פילה דג קטן יחסית, כמו לברק, לא דורש שעות של בישול. כ-10 דקות בתוך רוטב מבעבע מספיקות בהטלח על מנת מנת לבשל את הדג לגמרי.
בואו לבקר בדף האינסטגם שלי.
עוד מתכון? אולי אחד מאלה יעניין אותך…

אנטריקוט עם סלסה פיקנטית
רצועות אנטריקוט עסיסי מוגש עם ניוקי תפו"א וסלסה בנוסח מקסיקני לפני אחרי תאור המנה

פסטה ברוטב מסקרפונה
פסטה לינגוויני ברוטב מסקרפונה, זוקיני ואגוזים לפני אחרי תאור המנה אנרגיה למה של 300

נעים להכיר!
שמי פאולין שובל, אני - סטייליסטית מזון. את דרכי בעולם הקולינרי התחלתי בתחרות בישול "מאסטר שף 3", שם זכיתי בהכרת הקהל ועד היום אני מחזיקה בשיא מנות מצטיינות של כל העונות. מאז שעברתי את החוויה המיוחדת הזו, אני עוסקת בסטיילינג מזון עבור לקוחות בכירים במשק, מפתחת מתכונים ומוצרים לתעשייה. בין השאר, אני יוצרת תוכן שיווקי ברמה גבוהה כגון: כתבות בעיתונות, פרסומות, סרטוני תדמית וספרים. לאחרונה, יצא לאור הספר הבישול הראשון שלי "קלין איטינג - לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה". אני מקווה שתהינו מהמתכון שלי. כתבו לי איך יצא המתכון ובואו לבקר בדף האינסטגרם שלי.כך נוכל לשמור על הקרש ולהתעדכן לגבי מתכונים וחוויות קולינריות חדשות!